Sunday, September 15, 2013

salam, firstly nk gtwu bahawasanya diri ini sudah pun berada di shah alam, seperti semua pelajar lain, yg sedang menjalani internship.. seriously aku berada dalam keadaan yang krg stabil, dari segi emosi dan tekanan kat sini.. alhamdulilah.. keluarga ni sungguh baik bg aku.. syukur sebab masih ada lagi seorang manusia yang berhati baik seperti keluarga ni.. 

aku merasakan keluarga ni telah berikan ku 1 semangat yang baru agar aku terus kuat, mungkin tu salah satu gantinya keluarga ku yang jauh berbatu dari aku. sedih jugak sebab berjauhan dengan family, agaknya lebih sedih bila kita tiada siapa2 lagi kan? semoga ALLAH panjangkan umur emak dan ayah aku. semoga mereka dapat melihat aku berjaya dan aku dapat mengembirakannya,

baru berapa minggu dekat sini, aku dah rasa sedih sgt, mungkin kne mengharungi pelbagai cabaran kat sini. pengakuan yang sangat ikhlas dari hati... aku memang lah seorang yang takut dengan cabaran, takut dengan dugaan. semoga ALLAH berikan aku ketabahan selama aku di sini. :(

 kadang-kadang aku rasa x kuat lagi nak teruskan, tapi aku fikirkan masa hadapan aku, tak kan aku nak biarkan hancur mcm tu jek, mungkin jugak ALLAH sdg menguji aku, supaya aku sentiasa mengingati NYA .. alhamdulilah , semakin hampir hari , semakin meningkatkannya angka, aku harap setiap apa yang aku mohon, aku impikan dalam setiap doaku setiap hari, di makbul ALLAH, semoga juga, ALLAH berikan rezeki pada aku dan keluarga aku. INSYAALLAH AMIN. 

nukilan hati,
''rara''

Monday, July 22, 2013

x lama lagi

assalam.. huff berhabuk n bersawang blog ni tanpa di jaga.. ni baru ade time free sikit nk update blog. sebelum ni cm biase busy dengan belajar ,asgment segala bagai. now nga busy dengan final .. last module lesson practice.

alhamdulilah, lg selangkah lg untuk hbis final ni, x la serabut kepala otak memikirkan nya.. seriously mmg saat akhir dkt ciast ni mmg memeritkan, memeritkan coz x cukup tido jek.. lau kt umah tido paling lambat pon pukul 1,2 tp bile kt sini tido kol 5 maaa.. disebab kan wt wim bagai, wt poster bagai.. seriously mmg letih.. bile lesson practice bile sesi ptg jek mule naik pening.. sebab x cukup tido kan..

x pe mungkin dugaan n cabaran belajar kt sini, tp semua ni memberi kite banyak pengalaman nk handle semua keje yg akan dtg, bukan senang nak jd seorang pengajar right? kt sini baru saya tahu betapa susahnya jadi seorang pengajar, but jd seorang pengajar ilmu nya akan sentiasa mengalir selagi pelajar-pelajar sntiasa amal dgn ilmu yg kita beri, secara x langsung kite dpt pahala mengajar .. so nice !.. hehe

2/8 ni habis segala berhempas pulas belaja kt shah alam ni.. seriously semenjak duduk sini, duduk negeri orang .. banyak benda saya belajar, even 3 bulan jek kt sini, nk tinggal kn tmpat ni sangat susah maaa... kt sini mengajar segalanya untuk lebih matang sebagai seorang pengajar, now.. saya akan tanam kan sifat penyayang dan tegas tu dalam diri saya supaya saya mnjdi seorang pengajar yg di senangi pelajar-pelajar saya. insyaALLAH.. hope semua nya dpt keistimewaan pada setiap yang mereka ada. amin..

now 21 years old (even x cukup bulan lg ) saya digelarkan pengajar, banyak benda perlu saya belajar, belajar pun tiada had umur, smpai bile-bile dan seumur kite pon kite masih bole lg belajar. hope saya punye plan selepas 1,2 thun mncari pengalaman sebagai seorang pelajar, insyaALLAH saya ingin naik kan lg tahap pencapaian saya dalam bidang saya. bak kata orang , ''selangkah kita ke hadapan,bermakna selangkah pengalaman dan perjalan hidup kita berubah''.. salam ramadhan.. :)