Monday, February 21, 2011

argggggghh.. lesen P ku...

chakkkk! haha.. ngah click2 ni .. tbe2 je kan ter ... click kat blog ni.. haha.. ape lagi kan.. tulis la ape yang patut.. 
ermm. bosan2 duk kat umah niy.. kadang2 teringat la nk round2 1 dunia.. ceh wahhhh.... round 1 dunia.. x boleh bla aq.. haha..

berangan x sudah jela aq ni nk me' round petang2 macam niy.. hihi.. jawapannya aq terpaksa la round2 kat belakang rumah n kat depan rumah.. haha.. betul2 perempuan melayu terakhir aq.. haha... 
* aippppppppp...! korang .... xdela sampai aq ni x kuar g mane2.. ape la.. huhu.. =P

now... dkt dpn umah.. sambil menikmati angin pantai yang sepoi2 sambil menahan kesakitan perut ku... hmm.. :'(
so luang kan laa mase aq untuk menulis niy.. haa.. tbe2 je kan.. nak tulis tentang Lesen P aq.. sebab td aq tgk dak kecik merempit bawak moto.. aik ... x mandan die tu tw.. da la kecik je aq tgk.. lau laa... die terjatuh... aq x tlg.. serius....! berlagak sgt bawak moto sape suruh.. kan kan kan,,??? haha... ^_~

tu yang tringat lesen P aq .. haha.. moto aq x reti bawak langsung... serius....! alehkan moto pn belum tentu aq kuat.. haha... teruk  x aq?? haha.. biarla... lesen P kereta aq ni pun da hampir menjelajah ke kampung halaman aq da.. haha.. ... jangan caye laa.... =P

aippppp.... aq masih boleh drive lagi.. tp make sure kan jalan kepung untuk aq sorang je k.. ??? mesti aq boleh drive n ley wt drift lg.. caye laaaa.... haha... aq x thu la bile la tangan ni akan menyentuh gear dan stering ... haha... ''ayah2..... mak2...... thanks coz x bg sy ni drive... tkot princess mak ni drift karang... kikiki..'' 

ha... salah 1 aq x berani nak drive setelah da dpt award P untuk drive... sebab mak n ayah aq risau laa sgt aq niy drive... haha.. pengalaman ku .... ske sgt2 mase kat tmpat belajar memandu.. sungguh2 memalukan.. xpe kan ''abg'' haha.. sy memang x reti la nak drive.. pandan muke abg tu... ble abg tu suruh stop.. aq tkn la pedal break secara mengejut.. serius....! haha... abg tu tgk aq cm nk mangan gitu.. p nasib la abg tu baik... x marah pun... hahaha... magic x?? abg tu boleh x marah... ade tips tw... nak thu x??? shutttttttttttt...! jgn gtwu sape2 tw...

haa.. korang lau kene same situasi ngn aq niy.. korang wt la muka sayu je.. confirm haha... abg tu xakan marah punye laa... hihi. so sekarang lesen P aq pass bape kali ke depan n kebelakang parking dpn umah aq.. haha.. power jugak kan?? aq pasti boleh bawak korang jalan2 laa... ckp je korang nak jalan mane... serius tunggu sampai dunia ke 2 pun x kan sampai... :)

ayoyoyo....alamak .... *sorry saye x sengaje nak mengajuk mane2 bangsa.. sorry2.. hmmm.. :(
k la korang akhiri dengan as salam...  ha... nak thu x ?? ape harapan aq kali ni..? harapan aq untuk ape yang aq tulis ni ialah aq harap aq dapat cekalkan hati aq untuk drive kereta,.,, yelaa x kan sampai bile2 aq x berani kan... hmm.. amin... :)

p/s . korang2 yang pandai bawak moto n kereta... syabas la at korang.. :) yang pandai xdpt award P lg.. g la cpt2 k.. korang2 yang same ngn aq x reti drive... aq syorkan belajar drive kat tempatnyer... best gler!!! mencabar... hmm :) lau da thu.. x mencabar gitu kan... hihi .. aik.. k la ... melalut lame2 lak.. ape laa aq ni.. papai korang... 
award P ku..

Saturday, February 19, 2011

senyuman bunga ros. :)

hai you all.. selamat petang.. :) ahaa? senyuman adalah 1 sedekah... jadi x salahkan kalau kite sedekah kan senyuman kite? secara x langsung kita dapat pahala.. x begitu? haha..  p kali ni senyuman yang aq nk ckp ni lain sikit.. senyuman bunga ros.. haha.. nak thu ape die???

ahaa... senyuman yang mekar seperti bunga ros yang sedang mekar laa.. hihi.. aq ibaratkan senyuman aq kali ni senyuman ''Bunga Ros'' haha.. x pernah dgr kan.. unik x? aq ase lau aq unik drpda org lain.. hati aq da puas da.. krane aq dpt indentiti aq sendiri.. p unik lebih2 takut pulak kan.. hahaha... *sewel sudaa kepala...

bunga ros yang sedang mekar... kan cantik.. cantik lagi kalau bunga ros tu harum bau nya.. ibaratkan... senyuman yang terukir seperti bunga ros.. hati tersenyum-senyum ibaratkan harumannya.. :)

kalau hanya senyuman sje terukir di bibir.. tp hati tidak tersenyum... da cm x perfect laa.. .......cuba bayang kan bunga ros yang mekar ... bila kite hidu, tapi harumannya tiada.. adakah anda mahu membelinya?? persoalan.. haha.. jawab2... =P

ok la reader ... da petang... penat sudah menaip ni...
p/s :- kite jadila senyuman yang luar biasa.. maksudnya, kite ukirkan senyuman dri bibir kita, kite ikhlaskan senyuman itu dri hati kite...

kalau aq.. aq nak jadi senyuman bunga ros.. ukirkan senyuman seperti bunga ros yang sedang mekar dengan harumannya... 

as salam... :)

Wednesday, February 16, 2011

sawan GAME.. haha

hye reader... haha.. boring amat sihh... x thu nk wt pe.. singgah kejap la tulis blog niy.. rutin harian kali ni kt umah bertukar menjadi ''pemain game'' haha,., menang ke kalah ? aq balun je,, asal kan dapat habiskan mase aq ngn men game niy..

lame sudah mey x tulis blog.. rindu2.. ade la 1 hari ni da bosan thap ngaban pe lagi... 0n9 fb.. men game poker kat fb tu... arggggHH!! malunyer.. kalah... n x reti pun men minatang tu.. pelik bin ajaib tol la dorang ni bg game serupa mcm tu.. haha..

p aq x kesah pun.. asalkan men game.. lagi 1 keje kat umah ni.. hobi bace buku sekarang da krg lak..
1) alamak !!! duit xde lak nk beli novel..
2) yang ni shut2 tw... ? haha.. melawa... asyik2 bkk youtube.. tgk skill makeover.. pastu aq amali kan lak... haha

yang paling aq pelik juga diri aq ni da berubah tahap kanak2 .. aq ase kanak2 pun x cm tu.. fon aq x pegang langsung.. battery ade ke x ke.. aq x kesah, fon untuk aq snap pic je... haha.. aq tetap ngn dunia aq.. ''dunia game'' sebab tu tajuk arini sawan game.. lau fon bunyi ke, kadang2 aq x perasan,,, sorry babe... x sengaja lor... fon kadang2 silent, n kadang2 x silent aq leka dgn masa aq sendiri.. myb tu la satu2nyer nak hilangkan rse sunyi dlam diri.. haha..

tu la couple x nak??? haha... mmg x nk pun wt mse niy.. jawatan kosong untuk sape2 nk jadi guardian aq je.. p isi borang dulu k.. haha.. *candid jerk k.. persoalannya da bersedia ke hati aq ni?? aq pn x thu..

cerita lebih lanjut .. kejam celik, tergolik sane, tergolek sini.. da bulan 2 da.. humm.. rupa2nye aq da 2 bulan da kat umah ni.. habiskan mase aq dgn dunia aq.. habiskan beras kat umah.. smpai naik berat badan .. kadang2 rse jeles juga dorang sedang belajar.. seronok je kan.. mase dorang penuh dgn bende yang berfaedah.. p! haha.. aq x kesah ler... sbr2 t x lame lagi start la belajar.. persoalannye?? bleh kah aq bertukar perangai.. ahaa! da tentu la dunia game ni da jarang men... humm. ..

k lar.. magrib suda,..... tutttttttttttttttttttttttt... siaran di tutup..
p/s :- jd la seorang mulia d mata allah, jgn mulia d dpn org ,,
bkn x bg mulia dpn org k.. cume.. kite hanya la manusia biase.. msti ade cacat celanya..

peringatan bg sy juga.. salam.. :)

Tuesday, February 1, 2011

imej baru la babe... haha

hai .. assalamualaikum semua... erm.. da lame rasanya x menulis kmbali... bnyk perkara yang perlu saya buat.. erm p pe2 pn saya ttp tulis berita gembira yang saya nk smpaikan niy..

selama ni saye mmg lebih di kenali seorang stylish girls... erm.. saya mmg ske dgn gaya sy sendiri.. saya juga x nafikan, saya suka kumpul koleksi-koleksi pakaian saya.. x kira la pakaian muslimah, ataupun pakaian stylish..
sejak kebelakangan niy, bkn nk ckp pe la.. sebelum ni pn rasanye da bnyak selendang n tudung2 yang saya beli.. tp kali ni jiwa saya lebih tertarik untuk bergaya dengan imej baru...

saya ade koleksi tudung ni sebab salah satunya saya juga sebenarnya bertudung apabila saya rase saya nk bertudung.. fesyen la katakan... saya mmg suka ade kelainan dalam diri saya.. lagipun saya juga lebih suka pakaian yang tidak menjolok mata, more than yang bertutup, walaupun saya free hair n stylish.. Pakaian muslimah pula bagi pendapat saya... perlu ada kot.. sebab.. pakaian ni melambangkan imej dan agama seseorang.. jadi ape2 pun, kite x boleh lupakan segala batas2 pakaian dalam islam..

cehwahhh.... hihi... tp tu pendapat saya la... saya lebih suka semua pakaian saya ada.. saya suka bergaya dengan semua pakaian.. asalkan sesuai dengan diri saya, dan cita rasa saya... ( pakaian yg x seksi ) . Tapi perkara yang saya nak sampaikan niy, saya rasa sudah tiba masanye saya bertudung tetap... sebenarnya macam niy... saya lebih selesa dengan bertudung.. mungkin juga sudah smpai seru untuk bertudung..

tapi sebenarnya, bkn tunggu seru smpai je kite nak bertudung.. saya ni bertudung jugak sebelum ni ke tempat-tempat yang sesuai.. bagi saya hormat sesuatu majlis yang kita perlu bertudung tu lagi bagus daripada kita x tahu nak kene kan pakaian ke sesuatu tempat, atau majlis yang di hadiri.. kat kolej dulu pun memang saya bertudung, tp macam yang saya cakap la.. hanya di kampus saja.. dan perasaan utuk pakai tetap masih saya usaha kan dengan perlahan-lahan..

Saya x rasa janggal la nak mengenakan tudung2 ni .. walaupun saya ni baru nak mula kan bertudung tetap.. sebab saya memang selalu juga mengenakan selendang dan tudung2 ke tempat atau majlis yang sepatutnya saya bertudung.. jadi pelbagai fesyen tudung dan cara memakainya saya sudah mahir.. hihi...

Ada kawan saya berkata kpada sya '' bestnya,, lau dpt hidayah macam tu'' ni comment salah seorang kawan rapat saya masa saya post kan luahan hati sya, bahawa saya berpuas hati dan sgt happy  dpt tgk tudung yang cntik2.. teruja sgt dapat beli bagi memenuhkan almari dan koleksi tudung yang saya ada.. hihihi... saya sebenarnya mula cinta melihat tudung2 ni semua sebab kalau g shopping ngn keluarga, mak selalu g ke tempat tudung.. meminta pandangan ttg warna yang sesuai dan menarik.. jadi saya mula sibukkan diri dengan selok belok tentang cara memakai tudung, selendang dan tudung2 yang terbaru.. semuanya saya ikuti ... jadi dengan cara ini saya rasa sudah tiba masanya untuk saya bertudung tetap..

alhamdulilah.. perasaan ni ada dalam diri saya... dan saya harap perasaan ni x henti d tengah jalan seperi mana saya pernah usaha untuk bertudung tetap.. tapi akhirnya, saya tetap keluar dengan stylish hair .. haha... erm... jadi saya harap kali ini akan saya usaha kan untuk tampilkan diri dengan imej stylish dengan bertudung... :)

ok la korang saya stop smpai sini jela k.. ... hihi.. as salam..