Tuesday, March 1, 2011

colorful family.. =D

assalamualaikum w.b.t .. first i wanna to said, alhamdulilah.. :) sebagai tirai rasmi blog aq niy... 2 hari yang lepas aq baru balik dripda kampung halaman ku, ahaa,,, seronok x? of coz seronok... actually, balik kampung kerana czen aq tunang.. the wonderful engaged... tbe2 je aq rse nk share story about the colorful family .. haha..

i love very much to all my big family, :) for me, their  give colorful in life.. sudah tentu la masing2 ade family kn?? huhu... so, mesti ade penyeri dalam 1 big family... sebenarnya keluarga belah mak n ayah aq mmg ramai yang duduk di sekitar muar n tangkak.. so semuanya dekat2, jadi x jadi masalah pada aq.. huhu.. masing2 dekat...

so kampung mak n ayah aq same tempat la.. haha... tp sekarang da x kampung lg aq tgk tangkak tu.. penuh sesak dengan kereta.. wow! da jdi bandar kain.. interesting.. :) perjalanan pulang ke kampung pada 25 ari bulan.. perjalanan yang agak jauh untuk sampai ke kampung halaman ku,,, tp bg aq seronok sgt dapat jalan2 jauh kan ... bukan selalu pun balik kampung.. nk2 lg balik tempat kelahiranku di ''Muar'' hampir setahun juga aq x balik kampung.. sekali balik, tempat bnyak da berubah kan.. hermm.. x payah tgk tangkak n muar.. kat sini pun da banyak berubah.. makin lame mungkin akan jadi bandar.. hummmm * berfikiran sebentar..  cuba korang bygkan.. jom2.. lau semua da jadi bandar pesat.. x de la kampung ... jadi generasi yang akn dtg celik mata nampak bangunan yang da terdiri dengan megahnyer.. huhu.. xde kampung da.. ish4.. so kene tukar la lagu raye ''balik kampung'' tu ..

haH! kite tukar jadi ''oh,,,,,, balik bandar''' hahaha...gler sudah kepala aq.. huhu.. sekarang dpn umah atok aq sungai tu pun da jadi parit... da x cm sungai lg da... da x nampak aq ni kat kampung.. cya la... dulu ingt lg mse kecik2.. sungai tu paling aq takot.. sebab ade titi kecik kat situ... lau nk g kedai kene lalu situ.. hahaha.. sampai bukak kasut ni sebab tkot jatuh sungai... sekarang aq tgk sungai tu pun x ade da kenangan dulu2... hapus macam gitu je...


ehh melalut jauh lak.. hah mse nk balik tu aq lalu pekan labis.. haha.. sebenarnye tu la first time aq lalu n tgk pekan labis tu... kesian kan aq.. haa.. menarik.. tenang je.. sempat la aq mek pic sekolah menengah labis .. berhampiran dengan tempat aq stop makan.. sebenarnye x rancang pun nk makan kat situ.. tp perut da lapar sgt sebab stop kt machap x makan pun.. just rest kejap.. tu yang aq n family semua makan kat situ.. ni hah pic sign board nyer,,, haha.. sign board pn jadi la.. nasib aq x tarik budak kecik tu bergambar.. haha.. =P nakal lak aq..

hah ni die pic sign board .. the second place we're stop.. untuk makan.. huhu.. lapar sgt tw mase ni... sampai muka sy jadi macam niy... nak tgk? scroll kt bawah k.... :p

hah! tu die.. nga lapar tw niy. sempat senyum lagi saye... hihi... org ckp walau camne pun senyum tu pengubat sebarang penyakit.. terutamanya penyakit ''Lapar''.. huhu pernah dengar ke??? hah.. Dr. fara gtwu sy.. huhu..
 

setelah habis semua makanan tu... muka aq jadi la macam niy pulak.. haha.. happy lak kan.. nak twu muka  aq jadi macam mane? huhu.. scroll bawah lagi... cpt2...! ;P

 

hahaha.. kesian muka time niy.. langsung x cover cun... lau nk twu kawan2 muka lepas makan macam niy la.. haha... :)  

tutttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt!!!! aik nape niy....... ??? haha... pendek kan cerita mknanyer twu...,..,, haha... sampai je kt kampung kiteorang g la jalan2 kt Giant muar.. tp pic x sempat ambek la kawan2.. ni yang rse nk panggil doremon .. hahaha nk patah balik waktu.. dpt la pose2 sakan kt dalam tu kan.. huhu.. p leka la,, x teringat nk mek pic... :( 

kokok kok! haha.. ayam kat kampung pun da x bunyi lg .... pelik laa... jadi aq pun dgr2 kan jela kt korang bunyi ayam kokok k.. huhu.. lebih krg cm tu la,, huhu.. 

tengahari tu semua siap2 la nk g hantar rombongan meminang.. so aq pun make up la simple2  se simple aq.. haha.. ni la hasilnyer.. :)


hah... ni die pic aq mse pegang hantaran daripada pihak perempuan.. sebenarnyer ni time nk balik semula kt umah... mase hantar yang abg sedara aq punya hantaran tu .. camera man x de... huhuhu..  p aq sempat la jadi camera man untuk hantaran yg aq pegang daripada pihak lelaki.. ni hah die... 

sorry korang x nampak jelas hntarannya ... sebab mek pic ni pun mase nk away ke rumah pihak perempuan... huhu.. tu hantaran yg paling ringan la aq bawak.. haha.. bkn ape,, tkot yg berat nnti tngan aq x kuat,, huhu.. =P

the story colorful family yang aq nak ckp ni la.. jap2 k... huhu.. korang tgk je dulu pic yang akan muncul.. sorry jugak la aq mek curi snap pic.. huhu.. haha



 ha ni la paksu ku.. huhu.. serius nampak.. rse2 die ni garang x? agak2 korang?              huhu x garang pun.. paksu ku ni la yang paling soprting... hihi.




ni lak maksu ku.. aq snap je.. tanpa pengetahuan diorang.. haha.. nakal sungguh aq... huhu..





 ni la bakal isteri abg zul.. huhu.. mek pic dengan ayah ku.. huhu.. 




  ni la my lovely dad.. huhu.. aq nmpak pendek jugak walaupun pakai hill.. hummm..



ni pic with my lovely mom.. haha... yes aq da tinggi.. huhuhu.. =P ..


the nice pic yang sempat take... lepas makan.. with my adik sedare... :)

so ... i hope you enjoy look all my pic at this post today,,, aq akhiri kan dengan pic yang terakhir niy k... 



 ThE EnD ... :)
                                  ''colorful family''



No comments:

Post a Comment