Saturday, March 26, 2011

dapatkah n mampukah engkau???

assalamualaikum reader.. jumpa lg.. kan?? haha.. act. ade free time nk luangkan kat blog niy..
tbe2 je aq teringat kat someone la babe.. serius.. x thu kenape?? 
nk kate die ni special for me .. i'm think not..
but, die kawan yg baik dan seorang yg baik dgn aq... 

ahaa.. korang x thu kan sebenarnye cte mase skola2 aq dulu kan???
ahaa.. act. x de pe yg menarik.. p kan ade jgk la yg nk share
just ingt kenangan lame.. xsalah kan??

mase form 4 act. aq pnh skola kt sri tgkak sebulan je, then aq pindah jb balik
sebab , aq x sesuai dgn bdk2 kat sane.. 
malas la nk cter, p serius pengalaman aq mmg pahit sgt kat skola sri tgkak tu..
da3, aq x nk cter yg pahit... 
p aq nk cter yg manis2 je kt korang k..

=) i'm give u all smile 1st k... ? ermmm korang pnh dgr x lagu ''buatku tersenyum''-shiela on 7?
lau korang x pasti, korang cari la kt youtube k? 
ahaa.. act. lagu ni aq mula jtuh hati cz ade someone boy yg aq kenal b4 ni la k.. 
name die ''amin''.. he not same class with me, but die selalu tnjukkan bas sekolah aq..
act. aq x biase ngn skola tu, n bas skola tu pn aq x cam lg,, n die selalu care about me.. 

ade 1 hari niy, aq masuk program yg d anjur kan di sekola aq,, program tu perlukan 
perhatian yg amt tekun la..
game ni best sgt3 la.. aq men music electric, lau kite pgg pemegang tu n lalu liku2
besi tu, tnpa tersentuh besi tu.. smpai la tamat tu, akan dpt hadiah.. 

best gler! ... aq pun men la game tu smpai abes, last2 amin tu pn dtg kat aq.. die ske panggil aq 
''budak kecik'' sebab aq niy mmg cm dak kecik.. smpai hati die
kap aq cm tu,, uhuaa p aq x ksh pn.. die niy tinggi sgt2.. lau nk ckp aq trpaksa dongak
bape drjah kat die.. huhu.. so, aq pun panggil la die ni ''budak tinggi''..

ahaaa.. kiteorang kawan jela.. jgn slah fhm k, =) n mase tu kiteorang xde belajar pun, 
sebab ade program kt sekola,, die bwak guitar, n tbe2 je die tarik aq ni mcm nk tercabut tgn..
haha.. mase tu, kawan2 aq semua ade kat dpn koperasi, ade taman cikit.. 
die kap ''hey dak kecik, kite lepak2 kt dpn taman jom, member2 awk ade kat sne, nape awk ske sorang2 ye??, nape x join dorang?'' aq ingat lg kate2 die tu... 

aq senyap kan jela.. die trus bebel kap itu n ini die kap '' awk ni pelik la,,, dr mula smpai skola ni
asyik malu2 je, n jarang pulak nk berbual ngn kiteorang,, sombong la arg JB..''
aq ase cm nk trcabut je tgkai nyawa aq niy ble dgr word ''sombong'' 
aq bkn smbong,, p aq tol2 x sesuai dgn dorang.. dorang len drpd kwn2 yg aq pnh 
kawan.. lalu aq pn betah la balik ''hey..! aq x sombong la... aq x ske org nilai yg cm tu..!''

die gelak2 sakan, ee aq lak yg grm mse tu '' hey dak kecik.. sye thu awk ni ank manja, x pndai 
nk marah kan.. so sore awk td tu cm x marah la... sweet jerk'' eeee! yerkkksss! mse tu aq mmg
grm ngn lelaki mcm niy.. 

so, kiteorang pn lepak2 la kt tmn,, rmai la member2 aq 
ade kt situ, pastu ,,, 
tbe2 je die menkan lagu ni .. 
perhatian kpde korang2 semua.. lagu ni kan aq tjukan untuk 
kwn korang ni.. spe ek name die?? haha.. pe2 jela k..
aq selalu panggil die ''dak kecik''.. 
''hey kecik, lgu ni aq rse mmg ko ske laa... p first2 aq mintak maaf k aq curi diari ko .. so 
lirik ni ko ade tlis..'' sjak tu la aq x ske ade diari lg..
SERIK babe! .. 

n die pn menkan lgu tu... sore die sedap sgt2... smpai
member2 aq enjoy n join sekali nyanyi.. aq just snyap je...
act. aq malu.. lgu tu aq xnak spe2 nyanyi selain org yg betul2 wt aq tersenyum..
hihi.. alamak jiwang lak.. 
haha pe2 jela k... p die berjaya wt aq terhibur n senyum ngn sore die..
hihi.. 

then die pn plang diari aq yg aq sangkakan diari tu hlg..
ermmm p aq ttp grm. curi privacy aq.. last2 balik je umah,,
ade surat... alaa.. korang fhm2 la k,
nk no fon. n nk kenal lg rpt..

aq senyap kn je, x bg respon pe2 pn.. sebab aq da mek
kputusan yg mutamad aq nk pindah sekola
n selama seminggu aq x g sekola, 
sbb demam.. 

last aq naik skola je, trus mintak tukar ke jb balik..
trus la lost contact ngn die,,
just say bye n senyum kt die je mse tu.. huhu..
tu la kenangan yg gler2 la mse form4 kt s.sri tgkak..haha mmg gler pnye kenangan...

.......................


i'm ask you my guardian/ prince ... dapatkah engkau menjagaku,?
dan mampukah engkau mempertahankan ku?? 
ahaa... hahaha...

k la reader.. bye2 .. jumpa lg..
salam.. 




No comments:

Post a Comment