Tuesday, March 15, 2011

lawatan ke muzium/take a note/ belajar sejarah... hahaha... =P

hai reader.. salam ... ahaa...  jumpa lg kan.. haha.. act. aq nk gelak2 niy.. sebab aq da lame x g lawatan n take a note untuk laporan... haha.. ari sabtu lepas , aq rse cm masa da undur balik semula.. sebab rse cm lawatan mse aq sekolah2 dulu.. nak2 lg kene take a note mse g lawatan tu.. haha

act. mse ari sabtu lepas, girl friends angah dtg la umah, jumpa ngn mak n ayah aq.. pastu kan kiteorang pun g la jalan2.. lepas sarapan tu.. haha. happy sgt, rse cm trlalu singkat je mase nk spend time g jalan2 same2 die.. huhu.. mk n ayah pn cdangkan kite tgk muzium kat balau tu... p before tu kite round2 tmpat immigration.. haha... tgk la sempadan s'pore tu.. nk ke s'pore pasport lak xde kan.. 

so kiteorang pun take la pic.. biase la tu kan.. mstila kene take pic... nk tgk ke?? ok2.. tunggu sebntar k.. :)


ha ni la pic nyer .. ni mse kt immigration hihi.... alamak boleh same lak warna baju.. huhu.. ape la.. lepas berapa minit kiteorang pun gerak la ke balau.. ha ... mse ni la kene siap sedia pen n buku note.. hahaha.. kite org belajar sejarah k.. 

belajar macam mane nelayan ni dpt ikan.. ha ?? dpt ikan.. huhu.. bnyak la sejarahnyer, sejarah kapal karam n mcm2 lg laa.. pastu ade artifak2 yang lame2, cm pinggan2 n batu2 laut... alaa biase la muzium kan.. so barang2 yang sejarah je la.. 

lau korang nak g ngn family ke ,, g la... seronok la jugak, bukan ape, lau da melancong ke sini, try la msuk muzium balau niy,, terhibur ble ramai2 masuk,,, tiket nyer baru je 2 hinggit sorang.. x mahal kan.. ?? huhu.. da terlanjur tu masuk muzium sape2 nk mandi .. boleh la g mandi.. p kiteorang x mandi pn.. ehh ni da cm promote lak ekk??? huhu.. 

ha.. yang paling best msuk kat tmpat die awetkan haiwan... ade ular, tupai, monyet kecil pun die awetkan... mcm2 laa.. lembu cacat pun die ade awetkan... ahaa.. yg unik2 la kan... so dpat la tgk semua tu... 
ingat lagi mse kecil2 lawatan ke kedai buat buku,, kiteorang siap take  note, n bersusah payah wt laporan untuk nk cerita ari isnin ble perhimpunan rasmi.. haha.. kelakar sungguh... :)
  
p aq x la take note mse ni... ahaa.. p setting kat memori aq untuk cerita kat blog aq niy kan.. haha.. p da kire cm laporan jugak la kan... laporan aq lawatan ke muzium balau bersama keluarga ku... haha.. 
 ermmm ... pe lg ekk nk ckp, pastu kiteorang pun balik la.. haha.. penat suda kan.. ronda2 n wat lawatan sambil belajar ni kan.. huhu..

ok la stop sini jela k... t karang makin melalut lak tulis bukan2 kat sini.. huhu.. pesanan aq untuk kali ni ape ekkkk??? jap2 pikir2... ummmmmmmmmmmm... hah!!! lau korang jalan2 mane2 pun kan... pasti kan korang setting kan pekara yg menarik dlm otak k.. serius akan ade pengajaran untuk kite, n baru la ceria hidup kite... haha.. poyo pesan cmni... p bile2 pikir2 betul jugak tw.. kadang2 kerenah2 org pun ade jgk lawak.. haha.. k salam korang ... 



ha ni penutup nyer kat dalam akuarium ni.... hahahahaha.. =D
bes basah baju lepas tu...  hahahahahahahaha!!!!



No comments:

Post a Comment