Wednesday, October 17, 2012

jiwa ku tersentuh..

assalamualaikum,


alhamdulilah sebab hari ni masih lagi meluahkan dan mengisi masa dengan menulis kisah kehidupan saya. sebenarnya tadi saja jek nak godeh2 tiba-tiba jek terasa nak baca blog cousin saya .. herm tersentuh laa sebab selepas beberapa minggu dapat tahu mak nya meninggal dunia(mak saudaraNYA) sekarang dapat lagi satu berita cousin rapat dia pula accident dan meninggal dunia .

saya serba sedikit berasa sedih even saya x kenal sangat dengan cousin rapat nya belah ''ibunya'' tapi saya dapat merasakan apa yang dia sedang rasa. dari penulisan nya dalam blog dia membuat saya tersentuh hati nak nangis pon ada.. (sebenarnya dah menitis air mata pun). tersentuh hati ni sebab macam dapat selami perassan girlfriend abg wen ni.. mesti sedih sangat bila melihat sekujur kaku ,berlumuran darah dan masih berusaha menyelongkar barang-barang arwah untuk cari ''cincin'' sebagai tanda cinta mereka.dan menyarung di jarinya.  ='(


Tggu jnzh cmpi..3.30pm ibu,abah,mak ngah,cik N n cik farid cmpi uma..ibu bwk bju abg...masih penuh ngn darah..n ibu tunjuk barang2 abg..sayu nye ht..phne abg hancur..jam putus..n cincin..cincin abg n ika(gf abg).. Btmbh sayu bile tgk ika selongkar barang abg utk cari cincin n sarung kt jari die... 


 sebak rasa hati bila letakkan diri saya di tempat ''ika'' sesungguhnya hidup di dunia ni sementara, tapi sayu hati lau dapat tahu yang abg wen telah merancang sampai abg wen ckp kat ''anne'' suruh anne gubah kan hantaran untuk abg wen dengan ''ika'' . mesti ''ika'' sedih boleh sasau lau dapat tahu hal sebenarnya yang abg wen pernah rancang macam tu dan kini ALLAH amat menyayangi nya.. al-fatihah. semoga roh nya di rahmati ALLAH. aminn..

salam takziah daripada saya, kepada keluarga ''anne'' .. sesungguhnya kita akan kembali kepadaNYA juga satu hari nanti. hmm .. rasa sangat kesedihan yang di alami oleh ''ika'' semoga dia tabah mengharungi hidup nya tanpa ''abg wen'' iaitu kekasih hati nya. 


''ika, kalau saya di tempat awak .. saya akan rasa seperti mana yang awak rasa sekarang, awak banyak2 sabar ye,, saya tahu x semudah itu untuk melupakan sesorang yang kita sayang pergi buat selama-lamanya berjanji untuk hidup semati, dan merancang untuk menjadi teman sampai lah ke akhir hayat, saya harap doa awak sentiasa diiringi dalam setiap solat awak. ''


akhir kata dari saya , sekian, semoga kita semua dapat tabah dalam setiap dugaan yang datang. sesungguhnya kita akan kembali juga kepadaNYA satu hari nanti. hmmm... ='(



 

Tuesday, October 16, 2012

alhamdulilah..

assalamualaikum..


 alhamdulilah bersyukur ke hadrat Ilahi kerana saya masih lagi bernafas dan meneruskan kehidupan saya sebagai hamba ALLAH.. semoga kehidupan ni diberkati olehNYA..

alhamdulilah juga kepada rakan-rakan saya telah mendapat interview kerja, semoga korang berjaya di dunia dan akhirat. tak lupa juga alahamdulilah dengan nikmat yang diberi OlehNYA saya dapat melihat kawan-kawan saya yang dah melansungkan majlis pertunangan dan ada yang sudah pun di ijab kabulkan .
(saya pulak menuggu saat di pinang ... ceh wah... ).

''hey korang .. aku tumpang rasa gembira sebab dapat tengok ko dah pun jadi tunang orang.. hehe.. aku juga mengharap 1 hari nanti aku dapat rasa perasaan yang cam mana ko rasa.. mesti seronok kan kan kan... eee.. tahniah la babe.. semoga hubungan ko kekal hingga ke akhir hayat ko.''

alhamdulilah, sudah pun setahun setengah saya masih diberikan kesempatan untuk meneruskan hidup bersama insan yang saya amat sayangi. terima kasih kepada awak juga kerana sudi untuk meneruskan perjalanan hidup awak bersama saya. =)  saya berharap selama-lamanya awak masih meneruskan hidup awak bersama saya sampai ke akhir hayat saya. itu lah satu doa saya . AMIN,.. saya juga berharap awak lah orang yang akan melafazkan ''aku terima nikahnya'' , dan akan menjadi imam setiap solat saya.

alhamdulilah, berakhirlah perjuangan saya sebagai seorang pelajar dan diberkat usaha saya sendiri. sudah jaya nya saya dengan kelulusan ''juru estetik'' thp 1&2.

tak lupa juga bersyukur alhamdulilah sudah genap 1 tahun setengah saya telah bertudung, masih dalam proses penghijrahan saya sebagai seorang muslimah yang sejati,, (ceh wah... sejati kan. ) INSYAALLAH..
dan saya juga berterima kasih kepada awak yang sering menasihat dan sebagai sumber pendorong saya untuk saya berhijrah. semoga ALLAH me'izin kan awak menjadi inspirasi hidup saya selamanya .. AMIN..

 sekian ... 


Friday, October 5, 2012

perkara yang MEMBENGGANGKAN aku.


  1. Orang yang berlagak , lepas tu nak cerita banggakan diri.
  2. Lelaki yang gatal.
  3. Orang yang show off lebih!
  4. Orang yang mungkir janji.
  5. Bila dah cantik-cantik tak jadi nak keluar.
  6. Bila ada hal , call orang tak angkat2 kAKAK CENTRE yang ANGKAT!
  7. Orang yang berkira. kalau duit ''AKU'' wahh laju jek.
  8. Bila keluar batery fon LOW & tak ade kredit.
  9. Orang yang cakap semuanya DIA jek BETUL.

Thursday, October 4, 2012

kehidupan selepas PRAKTIKAL .






Hi assallamualaikum, 


heeeyyaaahhh akhirnya saya pon sudah menamatkan pekerjaan saya sebagai seorang juruestetik. pengalaman yang x dapat saya lupakan. huwaaaaaaaa... saya hampir menangis apabila saat akhir saya meninggalkan ''ADAM HAWA BEAUTY & HAIR SALOON.


setelah saya punya visi dan misi saya sebagai seorang pelajar yang menjalani latihan industri di sebuah firma yang membuat kan saya mempelajari sesuatu bidang saya dengan teratur. syukur alhamdulilah, saya sudah selesai segala tugasan saya untuk menyiapkan laporan selama saya 3 bulan di tempat praktikal saya.


2/10/2012 saya telah hadir kan diri saya sebagai seorang pelajar senior institut kemahiran belia negara bandar penawar, haha. *senyum dengan seikhlas hati* 



hehe.. neves2.. u know.. sebab da lama sangat tak jumpa kawan-kawan setelah semuanya tamat pengajian, syukur alhamdulilah.... ALLAH memberikan kita kesejahteraan dan kesihatan yang sihat untuk kita teruskan kehidupan kita di dunia ni.. 


hari perjumpaan kali terakhir saya berjumpa pengajar saya.. cik ida, i will miss u forever. terima kasih buat segalanya. *bergenang air mata* cehhh .. nak nangis pulok.... seriously .. setelah setahun setengah menjadi pelajarnya.. DIA lah sanggup melayan sikap dan kerenah saya yang banyak tanya. 


sekarang pulak .. saya masih berehat di rumah.. seriously bila kerja, mengeluh sebab tak ada cuti hujung minggu, bila da cuti buat selamanya, saya kebosanan, hmmmmm... apa harus saya buat sementara nak tunggu majlis konvokesyen pada tahun depan.
rutin harian saya di rumah seperti biasa menolong mak saya. siap segala kerja rumah. saya menongeng kebosanan...... haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! *jerit sekuat hati* haha.. lepaskan tension pulok..





saya amat laaa rindu korang ... wahai kawan-kawan ku.. even penat
di saloon/spa tapi tetap berjalan lepas kan tension..

heeeee...

Monday, September 17, 2012

hari ni birthday saya

Harini genap umur saya 20 tahun, terima kasih atas ucapan dan doa daripada 
semua kawan-kawan dekat fb, kawan-kawan saloon,
samada yang wish kt fb dan fon.. 
saya menghargai setiap apa yang korang berikan setulus doa buat diri saya.

Genap 20 tahun saya hari ni , saya masih terkapai-kapai lagi,
baru lepas bebas daripada zaman belajar, 
masuklah zaman bekerja,

belum ada 1 harta/aset daripada titik peluh saya sendiri,
pejam celik tak sangka umur saya dah 20 tahun dah..
syukur alhamdulilah, ALLAH masih memberi saya bernafas di muka bumi ini lagi.

kali ni birthday saya yang ke 20 tahun, macam x memberi erti pon.
cuma saya berdoa agar saya dapat RAHMAT dariNYA..
semoga perjalanan hidup saya, serta doa dan usaha saya 
di makbulkan oleh NYA. aminn..

hmm assalamualaikum ,, 


Saturday, August 25, 2012

seorang pekerja

hai dear blogger, hai my sweet blog, dah lama tinggalkan blog ni tanpa di jaga.. haha..Genap sebulan lebih saya menjadi seorang therapy of beauty a.k.a beautician for healthy and beauty. for the first time saya masuk praktikal di sebuah saloon+spa agak blank kt situ, sebab banyak benda untuk saya sesuaikan dengan keadaan dan tempat.

Setelah diberi penerangan tentang apa yang perlu lakukan apabila ada pelanggan yang ingin membuat rawatan muka dan badan, untuk pertama kali saya sendiri yang mengendalikan tentang semua rawatan spa. saya juga diletakkan dibawah bahagian SPA.Dengan itu, saya sebagai pelajar therapy of beauty berbangga... *tunduk kepala, tangan di dada* sebab diberikan kepercayaan setulusnya kepada saya, untuk mengendalikan kesemua tentang SPA ..

heeeyyyaaahhhhhh ... salam lebaran for u guys.. saya ucapkan, even memang saya tahu memang dah terlambat, macam dah basi la kan, nak ucapkan selamat hari raya.
saya semakin selesa menjadi seorang yang sudah mempunyai tanggungjawab. tanggungjawab saya sebagai seorang beautician dan sebagai seorang pekerja.

Menjalankan tanggungjawab sebagai seorang pekerja adalah salah satu pengalaman yang manis bagi saya, kerana saya dapat mengetahui selok belok dalam perniagaan, dan saya juga dapat memberanikan diri untuk mencuba sesuatu kelainan pada diri saya sendiri dan idea, pendapat agar perniagaan akan maju ke hadapan, dan semakin membina semangat untuk menjaga kesihatan dan kecantikan yang ada pada diri setiap orang.

Menjalankan tanggungjawab sebagai seorang beautician juga memberi saya satu pengalaman dan pengajaran untuk saya belajar dari yang lebih berpengalaman untuk lebih menyakinkan sesuatu rawatan kepada setiap pelanggan igin melakukan rawatan. Dengan itu,saya dapat melatihkan diri saya untuk berani menonjolkan diri untuk sentiasa maju kehadapan tentang dunia kecantikan.

Selain itu, saya juga perlu belajar sesuatu yang baru daripada pelanggan, dari segi cara rawatan, dan juga dengan ada nya perbualan antara satu sama lain, saya dapat tahu apa yang diperlukan oleh seorang pelanggan, dan apa yang pelanggan persoal kan tentang dunia kecantikan dan kesihatan.
dari situ mungkin kita sebagai seorang beautician dapat memperbaiki dan mencari jalan dan cara untuk memenuhi setiap apa yang diperlukan sekarang pada dunia kecantikan.

''beauty is pain'' kecantikan bukan untuk membazir tetapi kecantikan adalah satu benda yang perlu dijaga dari awal, dan kesihatan juga perlu diperlihara dari awal, untuk kebaikan diri. selain itu juga, kecantikan juga ibarat mutiara yang perlu dijaga supaya sentiasa bersinar, walaupun bertahun-tahun lamanya mutiara itu, tapi pasti sinarnya masih terserlah..

jadikanlah kecantikan dan ketampananMU adalah satu realiti.


~rara~

Sunday, July 1, 2012

kesibukan akan menguasai diri


  huwaaaa~ saat untuk melalak dengan sekuat hati, mulai esok, saya x akan update blog, saya xakan ber'on9 facebook saya... esok jugak saya dah mula melapor diri di tempat LI saya.. ''V RAUDHAH spa'' ..
saat menghabiskan masa di spa.. cm x caya jek yang esok saya dah mula bekerja ...

saya nak cuti lagi.... :'( *nangis sambil hentak kaki* saya mungkin dah x ada masa untuk semua ni lagi..
my lappy akan jadi peneman malam ku untuk menyiapkan tugasan saya ''buku laporan latihan industri'' ..
saya akan menaip pengalaman selama 3 bulan ni masa demi masa.. sebab dah serik buat buku laporan yang agak cincai.. cincai jugak lah markah aku dapat... *hentak buku dekat meja* ehh angin lak..k chill.. =D

tgk? senyum lagi even cedih sebab dah xde rehat lagi lepas ni.. mesti lah saya punya mata bengkak balik...
makkkkkkkk penat haku eye mask mata aku ni.. t mula lah lebam balik... akibat lah jawab nye ,, kena berkorban masa untuk konvo... yeahhhhhhhhhhh... konvo.. *laungan semangat,tangan ke atas* ..

 neves tau sekarang.. sebab esok dah mula hari pertama kerja, huwaa.. dah lah saya ni pemalu, ^^ cmne ni? terpaksa lah wat2 dah biasa.. kan? *sedapkan hati* ermm.. esok nak bersemangat kan keyakinan dalam diri, jadi saya kai baju merah... biar bersemangat waja sikit..

ok .. hope esok hari yang indah, dapat cipta pengalaman kat tempat baru ni sorang2.. so ada lah privacy untuk diri aku sendiri dan dapat lah jugak pengalaman apabila LI sorang2 ni.. hope engkau happy LI kt sane k? aku tahu kau boleh.. tgk? haku masih fikir kan ko lagi... *kesat air mata* .


ni jek last mase task makeup, kau makeup kan aku kan? aku ada simpan lagi... nasib laaaa....... semoga hengkau bahagia kat tempat LI kau tu k.. k cukup... stop...
cete sal ko...

ermmm cete sal apa yang berlaku k... sekarang dah 2 hari saya ganti puasa, esok saya x puasa.. coz esok hari pertama saya masuk kerja... harap2 saya dapat habiskan puasa ganti saya ni dengan secepat mungkin.. sebab dah hampir nak ramadhan ni... eee bestnyerrr,,, dapat g bazar ramadhan.. nyammm3! dapnyer tgk makanan mase tu.. hehe..

n xlame lagi nak raya.. alamatnyer raya saya masih raya bersama LI saya... then saya sambut besday saya pon masih lagi dengan LI saya.. bila nak konvo ni? haha.. *x sabar*
huyey huyey....! dapat jumpa nadia, ana, dayah, ina....................... ee x sabar nak gelak2 ngan korang gelak2 sakan.. sampai orang heran.. haha...


 ok ... see.. haku ingat kau jugak tau nadia a.k.a makcik~ ... haha... rindu kau laa.. tp tu la kau.. mesej x pernah nak balas... sepak karang baru tahu,,, :)
rindu nak kacau kau bangun tido.. tgk dlm gambar ni.. kau masih nak berebut pegang bunga tu ngn aku ea....
angin jek aku... haha..

semoga persahabatan kita kekal .. happy kawan ngan kau la makcik..
sayang kau habis ketat...!

hope esok yang terbaik n seterusnya hari yang manis2 mencipta pengalaman ..
amin...

daaa,,,,

Thursday, June 28, 2012

AMALI -final exam

Hello , assalamualaikum,... *senyum ikhlas* ahak.. baru nak post about last final exam.. sorry2... bukan ape.. baru terfikir, ade 1 cerita lagi yang lom di update lagi.. almaklum lah kannnn.... orang busy sedunia ni... banyak JOB sane sini.. ehem2... *betul2 kan suara* cehh konon sakit tekak laaa.. haha..

20/june lepas .. saya final exam bagi kos teknikal saya.. kan saya dah cakap, saya pandai makeup tau.. *betul2kan rambut dengan bangganya* haaa.. cukup perasan.. sebenarnya .. saya x lah se teror mereka semua. lagi comel2 dan sweet2.. model dorang pon cantik n de bomb tau.. nasib baik x meletup jek..
haha..

masa pagi tu, sumpah.! takut pon ye.. neves pon ye.. ye laaa.. dengar2 cerita la kan.. PPL kiteorang semua ni cerewet dan pentingkan kebersihan.. ambik kooo...~ kene pulak PPL kiteorang tu dari bidang kecantikan.. of coz lah die cantik, tapi ni nak cete ni.. aippp~ dengar2 sini laaa.. haha.. dia ni bangsa cina.. mesti die kondem kite sgt2 .. see ... ? kat semua tempat kebanyakan spa mesti owner dia cina.. ambek kooo~ tbe2 dia tanya kiteorang sal mesin2 n function nya.. nasib saya dah study semalam sal mesin..

lepas tu kan, kiteorang sentiasa di perhatikan, dari segi kita layan model kite, n dari segi pembersihan tempat kita.. saya menjadi amat lah...... lembut.. sebab saya x nak 1 barang pon jatuh.. takot! ... hanya Allah jek tahu camne perasaan ni.. gemuruh nya bukan main lagi.. lagi2 time dia datang kat facial bed saya n tengok hasil masker saya... nasib lak adunan masker tu cair n x lar pekat sgt.. alhamdulilah.. then dia soal macam2 tu yang wat saya neves.. kalau boleh nak kencing kat situ jugak.. haha dala sejuk sangat dalam spa tu.. amek ko... tahan jugak tau....

di pendek kan cete la.. kiteorang diberi masa 3 jam dari pukul 10.00 am- 1.00pm .. seriously kiteorang punya soalan tu banyak lak task dia nak tengok... dala mesin dia tanya macam2.. da lama kat bahagian mesin.. lepas siap semua masker, kiteorang mulakan la makeup.. tajuk makeup kiteorang ''makeup stage''
sebenarnya makeup stage ni banyak cabang.. p kiteorang ambil fantasi, ikot imaginasi n kretiviti kite sendiri..
haaaa.. kat sini la saya mula tunjuk tangan seni saya... *lambai tangan cam princess* hahaha... ko ada? aku tahu ko jeles kan? haha.. sebab ko x ada kan.. lau ada... jom2.. give me five.. *hulur tangan* kite boleh geng laaa... sape2 bukan ambil aliran seni,  sorry la... x geng la n xdapat k give me five.. ahaaakk.. *ketawa dengki*..

k mesti nak tengok kan hasil makeup daripada tangan yang penuh seni ni kan.?  haha..
k korang tengok jek k.. p janji k.. ? mesti cakap saya punya hasil makeup cantik tau.. lau x.. saya x nak bagi tengok.. haha.. *ugut lak* hee..



haa.. ammek koo.. besar x saya post gambar ni? alaa bukan apa.. bagi korang semua nampak.. aha.. nak terang kan sikit sal gambar ni.. nampak sangat saya malu kan? haha.. saya malu lah.. semua pandang saya masa saya nak take pic ni tau.. nape haa tengok2...? tahu lah aku ni comel... *ha kan aku da perasan* so.. cari pasal lagi kan.. nak tengok2 badi cam tu.. karang aku sembur mata tu dengan perfume baru tahu.. *mula jahat* ahak.. hehe..







haa.. time ni lak saya mesra kan bersam model saya .. haha.. time ni dorang x tengok, jadi x la malu saya 
nak posing2 ni.. hehe... 
see.. model saya lupa pakai rantai.. huwaaaaaaa.. rasa nak menangis... asal la pulak dia lupa pakai rantai... 
hummm.. nasib2 tu lah nak cepat sangat.. 
:=) chill jugak laa.. sebab dah lepas kan.. hee..



n the last pic kiteorang sempat ambil.. thanks for budak foto yang sanggup spend time untuk ambil gambar kiteorang for the last amali n pic ni sampai bila2 lah aku ingat... semoga kenangan ni bersemadi dalam hati ingatan dan dalam hati semua yang ada dalam gambar di atas ni ye.. 

 oppss.. lupa lak nak cakap, yang kai ''kot'' kan.. tu la PPL cerewet kiteorang .... yang tengah2 tu, pengarah baru Kiteorang.. sebelah kiri pengarah tu cik ida.. ''hello cik ida.... nampak x saya kat sini.. ''' *mula la merepek* haha.. sebelah PPL tu lak.. belah kanan .. puan nurun.. ''HELLO3.. puan nurun!!!!!!!!!!!.. ''hahaha.. saya da gila la..  lau puan nurun dengar mesti dah cam petir dah suara dia marah2, sebab saya jerit2 kan.. rindu lak nak kene marah dengan dia selalu..

sebab marah2 dia pun dia mesti tersenyum sebab di x boleh nak marah kiteorang lama2.. haha.. tu la perangai puan nurun.. cik ida lak.. lau marah , cm x marah, malah lau kiteorang kenemarah dengan puan nurun, masing2 ngadu dengan cik ida.. haha manja x KAMI.. haha.. tu la untungnyerrr lau 7 orang jek dalam 1 kelas.. tp tetap ada rugi nye.. huhhhh...! .. haha.. *lap peluh*

soo.. now. .. yg belakang tu model2 kami semua.. k la.. da panjang membebel kan.. stop sini k.. 
salam 1 malaysia.. 

bye2... =) peaceeeee!!!!!!!!!!!!!!!!





Monday, June 25, 2012

makan BESAR..



chakkkk!

hello guys.. sy lagi update entry.. kali ni saya nak gmuk balik laaa... 
sebab da bes exam, da abes belajar.. yahoooooooooooooo... 
*jerit sekuat hati* ok2 cukup2.. hahaha.. mula la kebiulan.. ok tgk cntik x gmbar kat atas niy? 
da thu da.. cntik.. hahaha... 
*tgn di dada, tunduk dgn hormatnya* hahaha

da cukup perasan.. sebenarnye ni gmbar smalam,, terasa nak kai tudung bawal blik..
hari2 shawl jek.. see? hahaha.. lawak x? 
erm semalam mula la sy makan banyak2 smpai kembung perut sy.. 
elok la tu.. kan? haha..
sy belasah abes jek makanan tu.. x fikir ape lagi.. dulu ade jugak la risau nak exam la.. 
smpai x selera nak makan .. kononnye laa..
hahaha..
susah kan jd sy.. lau neves jek .. x de selera nak makan.. pastu perangai sy trus jd ''pendiam'' 
hehe... sampaikan kawan sy semua da fhm abes lau sy neves, sy diam seribu 
bahasa.. 
lepas jek 1 paper.. sy punya mulut.. cit cot cit cot balik... 
kooo men lagi mulut ni... 
lupa neves bagai td.. 
haha..

ok smbung cte td k.. semalam kiteorang 1 family n ngn fmily aweksss angah... 
wow.. banyaknyerr ''s'' HAHAHA. mean angah sy ni bnyak
awekss la ni.. haha.. 
xde2... dgr2 ni.. die setia tau... cume gempak nak tulis jek.. haha..
happy la makan besar tu.. tp yg sy pelik la kan... 
sy sorang jek kuat makan kt situ.. 
yg lain malu2.. 
ape laa... anak dara sorang ni kan??? hahaha... 
lau bab makan no 1..
erm.. sy order milo ais.. haha.. minuman kegemaran tu ...
pastu kan sy pon binggung nak makan ape.. semua sedap2.. nak order semua.. tkot
ayh ckp sy tamak.. n gerenti sy x abes punye.. haha..
ade hati nak order banyak2 kan.. 
last2 terfikir nak makan nasi goreng USA.. haha..

korang ade? sy makan makanan yg di siapkan oleh org USA tau.. 
jgn jeles...... nak jelessss? hah.. jelesssss amek la 
bnyak2 k... 
sorry makanan da masuk pon perut ni.. tgk la perut sy.. comei kan.. buncitnye..
haha.. 
da abes tu.. ayh order lak sate goreng... 50 cucuk beb... ayam n daging.. wow..
nak sumbat mane ag ni.. sedappppnyerrrr... tgk org makan..
p sy da x ley nak masuk lagi... 
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa... =( sedihhhh... 
 
pastu lepak2 , bual2 entah pape... kiteorang pon balik laaaa... smpai umah  
terus terbosey... hahahaha..
mmg hobi la kate kan lepas makan terbosey... 
ni makan nyerrr... esok pagi 
sakit perot... 
tu namanya akibat... 

p seronok...... da lame sgt x kuar makan same2... 
n semalam makan besar same2... even 
dekat jek kat air tawar 5.. 
p happy dpt PAU duit angah abes abesan... sorry angah... thanks for belanja
adek mu yg manis ni.. hhahaha...
bukan selalu kan?? bila lg adek mu nk PAU cm semalam..
selalunya adekmu ni sentiasa bertimbang rasa nak order, ikot duit kau.. 
p semalam.. tbe2 tersebut yg mahal... 
alaaaaa
cowy3.... hahaha.... 
sayanggggg kau la angah... hahaha..
 
 
okeyyy... thanks for tudung, baju.. 
kerana kamu2 semua la membuatkan hari2 ku lebih berkeyakinan...
cntik kan?
soo.. kene ber terima kasih kat tudung n segala eksesori yg sy pakai malam ni.. heeee...
 
bye...  =)



Saturday, June 23, 2012

perpisahan

ye.. setiap pertemuan ade perpisahan... 
pejam celik, pejam celik da tiba da hari perpisahan tu... sudah selamat 
sampai di tempat masing2.. alhamdulilah.. 

hai kamu, hey.. kamu laaa... kamu kan kawan sy... x twu ke... sumpah sy tersentuh 
dan sudah pon mengalir air mata mase awak dtg pelok sy... 
.. awak mcm x mahu lepas dr pelok sy... sy sudah tersentuh kat situ.. sebab 
sy fikir awak la kawan baik sy.. 
tp tidak lg.. awak cume pelok sy untuk melepaskan rindu awk wt seketika kan..?
sy fhm pe awak rse malam tu..
sebenarnye ... sy x sggup utk b'tentang mata dgn awak... 
sebab sy thu sy akan nangis depan awk...

sy x respon pelukan awk tu bukan maknanye sy xsudi, mesti awak fikir 
cm tu kan???
awk ..... sy kaku, sebab sy bukan lg kawan baik awk, ape guna nya sy ni
di kutuk2, di umpat2, ttpi pada akhirnye awak dtg menangis n pelok sy... 
sy rse x ptot awak pelok sy.. x ptot jugak awk 
jd kawan sy.. 
xguna kawan da bertahun, masuk ikbn same2, tp awk still x fhm perasaan sy... 
sy x bole untuk respon pelukan awk tu... 
sy rse sy sungguh kejam.. sebab sy bia awk nangis dgn cm tu jek...
hmmm.. tp ggah kan hati sy utk tggal n leraikan pelukan tu...

tp penah x awk fikir stiap kali, 
sy tgk awak happy dgn perpisahan ini... selama sy x makan bersama awk, selama
sy xjalan same2 ngn awak, x g bilik awk, x ambil thu sal awak lg... 
sy sedih sebab sy wt cm tu kat awak.. sy nangis sebenarnye, dgn perangai awk.. cume sy gagahkan 
hati sy supaya awk berubahkan perangai awk tu... 
tp malangnya sy lepaskan awk .. n biakan awk terkontang -kanting cm tu... 
hmmmm 
 perangai awk makin la teruk.. 
sy sungguh sedih.. sebab sy fikir, awk bole ubahkan perangai awk..
awk bole fikir ape yang sy ckpkan tu.. 
hmm
lg sedih sebab awk salahkan sy... 
awk ckp ape? 
sy lebihkan penting kan ''makcik'',,, 


penah x awk hargai setiap kali sy nasihat awk, jage awk bila awk skit..
tp ape awk ckp kt sy? 
awk ckp  sy bising suruh awk makan ubt..
penah awk anggap tu cara sy untuk meluahkan 1 perasaan syg seorang kawan kepada awk..
sy sedih tau.. sebab awk x hargai pe yg sy wt kat awk..
sy tinggalkan ubt2 tu.. 
sy terus ke bilik.. n sy nangis.. ade awk thu?
x kan... 
awk.................... thanks.. awk lah yg berjaya wt sy sedih .... selama sy jd
kawan awk..

semoga awk dpt kawan yg tahan utk fhm awk.. n ubah perangai awk tu..
maaf sy x mampu untuk jaga awk sperti dulu... 

ye.. mmg sy rapat dgn ''makcik'' die jugak la mengajar sy erti persahabatan 
yg betul2 tulus, n die jugak ajar sy erti sebuah persahabatan yg x boleh sy lupakan..
s'sungguhnya die sentiasa wt sy happy, die selalu dgr pe masalah sy.. n happykan sy ...
tp awk???
awk berikan kesedihan setiap kali sy bersama awk... 
awk selalu lupakan sy.. bila awk ade kawan lain..
tp ''makcik'' x pernah pon tinggalkan sy.. 

sebab tu sy sedih n paling seih sgt2 utk berpisah dgn die... last sekali sy tgk awk.. 
ye.. sy thu.. tu la kali terakhir sy hulur salam kat awk.. 
sy thu sebenarnya awk sedih dgn pemergian sy.. 
ade awk jumpa sy.. kalau awk betul2 syg sy?
pe erti pelukan awk malam ritu?

awk thanks.... sebab sy dpt 1 peluang kejot awk tido.. pada saat2 akhir, 
ade awk hargai ape yg sy wt pg tu..
ade awk fikir.. kenapa sy tbe2 dtg bilik awk, kejotkan awk tido .. utk beritahu kelas tmbahan 
d batalkan.. sedangkan ... sy boleh hantar mesej kt awk..
awk mesti x terfikir... kan?
hmmmmm... 
sy nak awk igt, sy masih igt awk.. dlm setiap urusan sy sebagai ketua kelas..
sy mesti fikirkan ttg awk n makcik.. 
sy sanggup untuk kejot awk tido.. smpaikan pesanan pn nurun untuk awk.. 
... tp ... mesti awk fikir, sy langsung x igt awak kan..?
hmmm.. 
sebenarnye .. last sy masuk bilik awk.. semalam.. sy smpai jek kat bilik awk.. 
tu pon tok bg kertas pelepasan balik.. 
tp awk xde... 
ade awk thu?

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
selamat tinggal kawan...

:'(

Thursday, June 14, 2012

ehem2... (tumpang lalu, betul2 kan kolar baju) ahaaa... arini mmg 
hari yang amat menguji fikiran sye.. 
yelaa.. malam td x stdy langsung (cakap b'iya2) heeee.. mana x nye.. 
malam tadi bergayot.. bkn stdy, da abes semua duit, akhirnye tertido..
last2 arini soklan exam yg mencabar gile.. 
susah beb.. 
BI tu bole la.. (sambil wat gaya tangan) 
lau kepimpinan tu mmg totally saya x bace.. , mmg naik jem kepala saya ni..
dush.. dush .... dushh.... (tembak kepala) ahaak.. 
sudah .. teruskan cte k..

td kol 4 petang hati saya mula la dup dap dup dap.. 
tkotnyer lain macam.. yelaa.. 
penting beb.. masuk2 dewan jek.. pengajar pon mula sebut nama yg kene repeat..
semakin lama semakin ramai.. semakin itu laa.. saya mula la.. 
gabra.... grrrrr... kesejukan tangan saya tau... 

sekali jek die umumkan.. ''nama yang tidak di sebut , tahniah, kamu selesai 
dgn jayanya menjawab exam bagi kesemua subjek umum ..'' 
sumpah! air mata saya hampir jatuh... 
(lap air mata)
.. alhamdulilah.. saya dah lulus.. saya nangis sebab saya tkot x lulus.. 
n paling saya tkot, saya jawab ikot suke saya jek... 
tu yang saya rasa nak nangis.. dgn fikiran yang serabut,
entahlahh.. sejak2 ni.. 

saya asyik fikir kan die,, die da berubah.. 

''hai awak.. awak da berubah sgt, awk sikit pon x gtwu kat saya lau awak ad masalah.
alasan awak, awak serik.. awak sy ni spe? 
kenapa awk x nak kongsi masalah awk dgn sy?
awak ad masalah awk lepas kan kat sy... layan sy nak xnak.. bila tnya, awak kalis,
awak2.. awk tahu x saya ada mimpi buruk, sejak tu sy x sedap hati,
cube awak fikir. bape kali sy call awk kan.. tp awak suruh sy tido..
sedih tau hati sy.. awak x fhm pe yg sy rse, 
sy xsedap hati la awak.. serious, sy x pernah pon x sdp hati lama2 macam ni.. 
ada awak tnya ttg sy.. 
awak ckp, awk x percya sape2..
ok.. awk x percye kan saya jgk kan? hmmmm........
bila sy tnye mesti xlepas dgn nama ex awak.. sy thu die special dr sy.. tp scre xlangsung awk dah musnahkan hati sy niy.. awk sedar x? tp sy still bertahan sy fikir, mugkin awk susah untuk lupe kan  die.. 
jd sy fikir positif, 
tp setelah sy fikir2 lg.. awak sebenarnye syg die,, bukan sy... 
mesti awak masih teringat saat2 dgn die kan? awak bukan fikir sy kan..?
hmm.. 

ye ex awk mungkin ad persamaan dgn sye, tp awk sbenarnye syg sy kerana persamaan tu jek..
awk bukan cinta sy.. bukan............. (jerit sekuat hati smbil mengalirkan air mata)..
awak... hmmmmm
sy fara.. dia _ _ _ _ _... ade kelainan nye k... 
k sy xkan masuk cmpur hal awak... sy bg mase untuk awk... supaya awk fhm dgn perasaan awk sendiri.. 
sy nak awak terima sy sebagai fara bkn _ _ _ _ _.. 
awak masih hdup dlm angan2 awk ngn ex awk kan? 
hmmmm... 
sy fhm awak..  bukan mudah nak hapuskan semua.... 
sy cuma pesan, jgn smpai akhir sekali semua nya dah xde makna lg... ye.... sy mmg jeles, sebab
awak xlyn sy mcm awk lyn ex awak kan... dgn die awak cte, ngn sy... awak simpan..
sy akn ikot rentak awk... hmmmm sy xpaksa awk.. 
even hati sy sedih, sebab sy x special cm org2 lain... 
hmm

setiap kali sy tnye awak syg sy x? awak ckp ''tak~'' walaupon awk brgurau,
tp nape ek, sy rasa pe yg awk ckp tu 
mcm betul dr hati awak.. 
kalau betul, sy terima dgn sbr.. (menahan sebak) huwaaaaaaaaaaaa.. awak.........
kenapa??????????????????????????????????? 
jd kt sy? 
sy xmenyesal syg awk, cinta awk,, tp.. sy kecewa, sy bukan di hati awak..
hanya kata2 syg yg terluah.. bukan untuk sy tp sebenarnya utk die .....
hmmmm



............................................................................
(x thn sebak.. off)

Monday, June 4, 2012

kesetiaan saya kepada ''awak''

kehadapan kekasih hati yang di sayangi,

arini artikel untuk awak lg la... awak tahu x setiap kali saya nak tido atau ape pon saya buat,
saya mesti fikir awak..
awk nga wtpe? awak sihat ke x? 
sebab saya fikir la saya sentiasa mesej awak.. 
belum sempat awak bg mesej kat  saya dulu.. saya da mesej awak dulu kan?...
mean, saya setia kat awak kan? 

lg kan awak, saya sentiasa ingt pesan awak.. 
dan saya selalu amalkan apa yang awak pesan pada saya.. terima kasih ye kekasih hati
sebab sentiasa mengingat kan saya, even kadang2 benda yang simple..
sebab tu la saya makin sayang awak.. 

kalau awak rply mesej saya lambat, saya risau tau, n saya sentiasa menunggu mesej awk..
kadang2 sampai saya tertido sebab tunggu mesej awk..
mesti awak x thu kan? 
 yela,, saya x kan cakap kat awak, saya nak awak faham saya, selami hati saya.. 
x kan saya nak cakap kan?
hehe 

saya masih tunggu awak.. sebab saya nak awak sorang jek jadi prince dlm hati saya 
sampai bile2, ade sape2 nak rebut pon saya masih 
fikir kesetiaan saya pada awak.. 
awk thu x? 
saya masih fikir awak lg.. kalau ada orang dengki saya, usha saya,
sebab saya berjanji pada diri saya, 
saya hanya ada awak jek dalam hati, x mungkin saya akan ubahkan 
nama awak dalam hati saya, saya berharap 
Allah mengetahui betapa suci nya niat saya dan betapa tulus nya hati saya 
pada awak..

saya x contact awak 3 hari, bagai kan 3 minggu saya x contact awak..
serious saya sebut nama awak dalam hati.. 
supaya ALLAH berdetik kan hati awak supaya mengingati saya di sini .. 
adakah awak pernah terfikir saya wt cm tu dalam setiap hari2 
saya.. 
x kan? 
x pe.. saya  tahu awak mesti x tahu.. 
hmmmm.. :'(

awak pernah x dgr org ckp.. 
''genggaman tangan kuat macam mana pon, kalau d takdir kan utnutk di lepaskan
akan terlepas jua genggaman tu'' 
saya benci dgn perkataan ni... saya x suke kalau saya baca status2 mereka yang menulis cm tu..
sebab saya takot akan kehilangan awak..
sebab saya nak awak jek..
awak pernah rasa macam saya rasa x? 
xpernah kan? 
hmmmmm :'(
 betapa sayang nye saya kat awak kan..
begitu jugak la kesetiaan saya pada awak.. 
xperlu di ragu lagi ... 

 kalau saya jumpa saya elakkan dari pandang mata awak lama2,
sebab saya x nak awak thu pe yang saya fikir
awak mesti nak tahu kan .. apa yang saya fikir.. ?
setiap kali saya pandang mata awak, hati sentiasa berdoa agar ALLAH kekal kan 
hubungan saya dengan awak..
awak pernah x wt mcm mane saya wat..?
x pernah kan?
 hmmm....:'(

 awak selalu rasa saya macam x percaya kan awak kan kalau setiap kali saya 
nak tgk fon awak.. saya bukan apa, 
saya teringin nak tahu, awak mesej dgn sape.. ?
hubungi sape? 
semuanya lahh.. 
sebenar saya takot akan kehilangan awak, sebab saya sayang kan awak sgt2..
pernah awak fikir saya fikir cm tu? 
msti awak fikir saya ni asyik jeles x tentu pasal kan? 
hmmm

kalau awak bz jek.. sampai x terlayan saya sangat, saya terasa tau,
sebab saya rasa awak macam da xde masa untuk saya..
saya takot awak akan lupa kan saya..
pernah x awak terfikir yg saya fikir cm tu.. x kan?
mesti awak fikir saya ni x fhm awak, yg awak nga sibuk... 
hmmmm... :(

itu lah kesetiaan saya pada awak... 
dan saya masih pegang dgn kesetiaan saya ini hanya untuk awak... 
hmmm..

sekian..




Sunday, May 20, 2012

borak kosong jom!

salam .. selamat malam... 
aik... ? x rasa pelik ke? nape sejak2 niy saya banyak meluangkan masa 
saya dengan blog yang seberapa..
setelah lama menyepi kan diri.. ahak...!*ketawa tutup mulut* opssss! terlepas pulak.. hehe
okey2 kite mula kan cerita kita malam ni ea..

yeahhhh! lagi 3 minggu lagi dekat sini.. semua busy nak wat macam2 untuk final exam,
25,hingga 27 ni mula la ekspidisi ke endau rompin, 
menyayah x??? tbe2 orang nga sibuk2 nak prepare untuk final exam, sibuk la nak wt camping bagai..
hufff! *tangan di atas dahi, lap peluh* ehh sorry2, mengeluh pulak.. 

semakin hari semakin mencabar , yelaa,, kene kawal dan bahagi masa dengan sebaik yang mungkin
dengan keje yang x pernah nak habis, .. x lama lagi, da habis belajar, praktikal pulak..
x sabarnyer...... sebenarnyer neves jugak, yelaa.. 
mana la thu bos nye GARANG ke. alamakk... takotttt! *lari*
eh asal lak saya nak lari ekkk..? hehe..
ter'over la pulak... 

praktikal selama 2 bulan, di kluang, hahahahaha jom gelak sama2 *gelak sambil tutup muka*
dekat x? dekat kan?... 
kalau pilih jauh2 ni risiko sikit, manalah tahu x ckup duit nak balik, 
alamatnye kene la beraya kat tempat orang .. x gitu ??? 
jadi jalan yang terbaik saya ambil la tempat praktikal yang dekat ngn family saya.. ape2 
senang lah saya.. 
*;etak tgn kanan kat dada*

kali ni hujung minggu yang mengajar saya erti kepenatan,
sungguh x cukup tidur, n x cukup nak rehat untuk diri sendiri..
sumpah rindu saat-saat yang dahulu duduk umah goyang kaki.... hahahaha..
opsss! *tutup mulut, muka terperanjat* eh x la, xla.. jangan salah faham k... saya rajin tau..
keje umah siap semua.. saya relax laa.. 
xde la lingkaran hitam bawah mata kan?? x payah nak beli masker yang kat bawah mata tu kan..
~ceh wahhh... ayat aku.. ~


hai!!!!! cantik x bunga segar ni? siap ade patung kan?? eh no no no... *tunjuk jari kanan grk ke
kiri ke kanan* ni untuk pengarah,''awak'' x mo jelez k..ni sempena majlis perpisahan dengan die..
last la die jadi pengarah kat ikbn ni..
lepas ni pengarah ikbn ni girl pulak.. mesti banyak songel die kan..?
mintak2 la x.. tapi muka die cam garang jek..?
e... macam ni .. rasa nak nanes laa.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaa...:'(
*eh ter'nanes la pulak* hehehe..
k lain kali update lagi k.. pai...........
:)


Monday, May 7, 2012

hanya untuk awak..


ke hadapan ''awak'' yang saya kasihi dan lagi sayangi.. 

tbe2 lak arini nak update tentang ''awak'' .. hehe..  tp yang sebenarnya
sje jek nak update blog.. da lame x update blog,
sekali sekala menghabiskan sisa2 hidup dekat sini..

awak tau x semalam sy g jalan2 serius sy terkagum tgk pasangan yang sweet sgt..
hehe... sebenarnye teringin sgt nak macam 2.. 
bole x bole x?
hah!!? X BOLE?
alaaaa nape x ley?

mereka sweet sgt.. saya suke tgk, agak2 kite ade sweet cm tu x ?
lau kite sweet cm tu .. alangkan indahnya hidup saya.
awak tahu, saya banyak angan-angan  dengan awak
untuk ade baju yang same design sebab saya 
nak kita ada sebuah kenangan bila kite berjumpa, kan besh cm2 hehehe... 

pastu kan saya angan-angan saya nak ada 1 album semua 
gambar-gambar kita bersama..
sebab saya nak kita kumpul kenangan dari semasa ke semasa, 
lepas tu kan saya nak ada banyak album 
ikut la dengan berapa lama hubungan kita,,eh bukan berapa lama.. selama-lama nye laaa...
 sebab saya mmg nak ''AWAK'' jadi suami saya.. alaaammakkkk..
malu la saya .. terlepas suda.. hehe..

haaa lagi satu, saya suka kalau hari raya , kita ada baju warna yang sama
kan sweet gitu, 
bermakna kita sambut raya bersama.. (eee... berangan jek kan)
kan besh lau awak tahu..
saya malu laa nak gtwu kat awak.. 
tp mmg saya suka cam tu.. sweet2 gitu..

haaa.. lagi yang saya teringin nak sangat awak wt , awak jadi imam saya..
kalau boleh saya nak awak jadi imam saya tiap2 waktu solat,
lepas tu kita mengaji sama-sama,
awak igt tau, saya nak awak jadi imam saya sampai bila2.. bole x awak??

sebelum awak jadi imam saya, saya teringin nak dgr suara awak azan,
sebab
saya nak rasa mcm mana bahagia lau dgr suara awak yang azan.. ^^

nanti kalau kita dah sah jadi suami isteri, saya x nak hadiah apa2 pon daripada 
awak, kalau awak nak bagi pon x apa, 
tp saya nak awak memberi satu kata yang wat saya ingat kata-kata awak tu.
sebab dengan kata-kata awak itu akan wat saya ingat sampai bila-bila..

bila tiba hari lahir saya, saya nak awak bg hadiah jugak kat saya... hehehehe...
kalau awak x bagi .. xpe saya x marah, tp sebagai hukuman awak kene 
nyanyi lagu untuk saya, bukan lagu ''happy besday'' k... hehehe..
:p tp lagu lain, yang penting awak nyanyikan untuk saya,
hah!... lau awak ada rasa nak bagi saya bunga, saya x ske bunga sejambak tau,
saya suka 2,3 kuntum bunga jek,
sebab saya seorang yang x ske serabut .... 


bole x awak wat semua ni untuk saya????? 
hehehe...

 

Sunday, May 6, 2012

sahabat

setelah lama x menulis dan menyepi .. kini rara kembali dgn 
berita yang amat menyedihkan.. semakin lama semakin 
terasa kehidupan di sini tiada erti, nak ketawa dan senyum pon payah.

serius rindu gelak ketawa dari kau wahai sahabat, nak gurau2 ngn kau, nak bertekak ngn kau.
sedih.. menanti panggilan kau, mesej kau, kini tiada lg.. 
mana pergi sebuah janji, 
menjadi kawan sejati.. tapi kau pergi membawa diri.. 

harap sebuah janji bersatu kembali, tp x mungkin akan terjadi, kalau kau masih ego kan diri. 
hmm.. pe yang terjadi bukan mimpi, tp realiti, tidak pernah aku bermimpi 
akan jadi begini... 
aku membawa diri di sebabkan diri kau sendiri.. 
kenapa perlu di gembar gemburkan lagi. 
benda yang kecil di jadi kan besar sekali. perlu ke nak bermasam muka 
oleh kerana benda ini. 
yang xpasti apa sebenarnya ''punca'' terjadi.. 

dahulu b'empat sekarang berdua membawa haluan dan 
hal sendiri.. 
mana pergi sebuah sahabat sejati, 
xperlu pertikaikan lagi, yang dahulu sebuah mimpi, yang sekarang menjadi
realiti.. 

kau kata kau sedih di buat begini, adakah kau sedari 
perangai kau sendiri,
kalau susah mana tempat kau pergi, 
kalau bukan sahabat kau ni.. 
tp kini kau pergi kerana kau fikir aku bukan sahabat kau lagi.

untuk apa aku memberi kasih seorang sahabat 
kalau kau x pandai nak hargai..
aku ajar kau erti  berdikari untuk memilih mana satu sahabat sejati,
tp kau masih tidak ''PASTI''
itu kah yang kau dapat nilai selama aku menjadi sahabat sejati. 

sekarang ni aku hanya tunggu benda yang x mungkin akan terjadi,
selamat tinggal kawan sejati 
aku sentiasa merindui mu.
aku berdoa agar 1 hari nanti kau tahu siapa lah yang sahabat sejati.

sekian.. mmm

Friday, March 9, 2012

yeahh cutii.....

eyeeehhh..... da cuti mid sem,dapat laa
rehatkan badan setelah penat stdy..
sekarang ikbn sedang sibuk ngn ''5s'' 
sisih,susun,sapu,seragam,sentiasa amalkan.. 
patutnye kene tmbah lg satu ''s'' 
''susahkan org''

mane x nyerr... penat tauk, nak wt semua asrama seragam
n sentiasa tersusun, dgn tagging2 tu..
pelaa.. menyeksakan jek..
pastu menyusahkan semua org... 
nak kene tagging tempat..
sampai tmpat kasut n selipar pun ade parkingnnya...
igtkan parking kereta jek..
upenyer parking selipar ngn kasut pon ade...
leceh3...

now.. da kat umah.. bez3~ relaxkan diri.. 
tp nape cuti sikit sgt..
bg la 2 minggu ke?
kan bez cm tu.... cuti2 ni pon banyak assgment nak kene wt.. 
assgment agama, laporan LI tahap 1 x wt lg
... aduyai.... 
nak relax cm ne niy.. hihi..

da sebulan x balik umah.. bila balik jek.. macam2 lak tugas nak kene wt..
dgn assgment lg.. 
bile nak xde assgment lg niy.. hummm..
nga fikir2 sal LI tahap 2.. 
kat mane ekk nak cari... 
dalam bulan 6 ni
final..

bulan 7 ni da mula praktikal selama 2 bulan...
peehhh... mmg terbaik.. neves2... :P
ermmm.. k laaa .. enjoy your's holiday... :)

Tuesday, February 7, 2012

arhhhhh! hye blog~ hye semua~... 
rara da naik malas nk update blog lg... tp tbe2 jek rindu... hehe.. 
entah kenapa laa 
arini cm malas jek nak balik ikbn...
malas2 laaa... bole???

hmmm yeahhhh! rara masuk sem 2 ...!!!! 
tp rara pening jugak nak cri tmpat praktikal untuk 2 bulan lg..
dalam bulan 3 ni semua kos lain sibuk praktikal kat luar...
HAAALLUUUU ... 
rara nak kuar jugak dri ikbn tu... 
xbesh3!.... nak praktikal,,,
besh2... dpt kua dri ikbn tu....

er...? nek ni kene wt makeup stage.. hmm dpt rasekan 
yang kerja makin rumit.... hmm... 
:( 

huwaaaaaa~ exam rara pon da bes da... alhamdulilah... 
xde pe yang sangkut pon dlm subjek teknikal...
yg cuak subjek umum x tahu lagi markahnya... tatot!!!!!!!!!!!!!
ngeeeee...

sem 2 ni lagi menguji kepala otak.... harap okey2 jek...
AMIN... 

semalam rara g air hitam... p kepanasan sgt.. cuaca yang menguji tahap kesabaran
rara... 
smpai ke ptg la berjalan.. bole lak kereta rosak kat tgh2 jalan..
nasib la sekejap jek betul kan.. hemmm... 
lau x mmg da berjemur kat tgh2 jalan tu... 


hah tgk la gambar kt air hitam ...
panash2!!!!!!!..


comei x yang ni??? nak beli..... p x jd.. hehe


kedai bunga.... hehe.

tu jek pic rara jalan semalam.. humm . x dpt nak mek pic banyak2..
sebab muke da panas sgt..
x cntik... hehehe... :P 

k la rara stop smpai sini jek.. rara nak kemas baju.. nak balik ikbn 
da.. see u again.. bye2..
assalamualaikum.. :)

Monday, February 6, 2012



masa yang lalu memberikan seribu 1 kenangan, kita tidak dapat menyelaminya
lagi, tapi kita dapat mengimbau kembali..
masa yang akan datang memberikan seribu 1 pertanyaan untuk kita terus menapak 
dan mencapainya..(adakah kita mampu)

masa yang lalu mengajar kita erti kedewasaan ,
masa yang akan datang mencipta seribu 1 kenangan... 

kita jadi kan kenangan yang lalu 1 pengajaran untuk kita 
kita cipta kan kenangan untuk kita meningkatkan lagi 
erti kedewasaan diri kita. 

masa akan datang akan berlalu menjadi sejarah hidup kita 
agar kita sentiasa meningkatkan lagi 1 
pengajaran dalam diri kita.. 

ya..  mencipta kenangan lebih baik dripada mengimbau kembali kenangan
tetapi kdang2 knangan yang lalu memberikan kita 
1 keistimewaan untuk kita mencipta banyak kenangan... :)

jadikan la kenangan tu satu sejarah yang lalu untuk diri kita
agar kita dapat mencipta 1 kenangan paling bermakna 
untuk kita menjadi seseorang yang meniti ke alam 
kedewasaan.. 


Tuesday, January 3, 2012

love for you laaa!

okey!. 
xlame jek lg rara nk balik ikbn..
MALAS okey!.. 
ermm.. entah laa.. da syok keje jek.. 
then dok umah.. 

lame nye nak tunggu 7 bulan kat ikbn tu..
da la mcm penjara.. 
cuti sem yg x cukup bagi rara... 
nak twu kenapa.. ?
cuti x mcm cuti.. assgment melambak.. 

nasib da siap separuh.. 
tu pon lom tulis lg.. 
penat cari artikel.. then da tampal.. nak tulis lak..
ee.. keje leceh kan? (mengeluh lak) hihikk... 

love for you laaa! time boring2 tbe2, 
rara pon reka la design depan file assgment yg nak hantar t..
hehe..
yela rara berangan jek last2 dpt idea.. 

 nk tgk?
tgk bawah k?...



cantik x? ..
awak! love for you laa sayang.. hehehe..
(gediks) ... opsss.. cukup..

okey.. sambung alek... pasni rara start la bz kt ikbn..
nk kejar subjek umum.. 
coz bulan ni jugak rara exam.... cuak rsenye.. tp langsung rara
x bukak buku..
seriously x ready ape2 lg.. 
susah ke senang tu..
x thu laa.. tp yg takot tu.. rara x bce pe pon.. 
bole ke jawab? 
insyaallah.. korang doakan k?

see jadual nye... 

30/1/2012
isnin-     10-11 pg

KEPIMPINAN 1

11.30-12.30

KAWAD

31/12/2012
SELASA    - 9.00-10.00

AGAMA ISLAM

11.00-12.00

TEKNOLOGI MAKLUMAT 1

2.00-3.00

BAHASA INGGERIS 1

1/2/2012
RABU   - 10.00-12.00

SEMAKAN PORTFOLIO-PPL,PP,PPD

1.30 PTG- 2-30 PTG

KERTAS 1 -SAFETY
TEKNIKAL-HYGIENE

3.00PTG-4.00 PTG 
KERTAS 2 (TEKNIKAL)- MANICURE & PEDICURE
            -WAXING


padat gile.. penat la cmni kan? erm mesti b4 tarikh penting 
lg sibuk.. nk prepare ini, nak prepare itu... 
serious mesti x larat..
cukup laa rara demam sal siapkan portfolio yg setebal tu.. 
seumur hidup x handle fail tebal2 cm tu.. 

ni la first time.. smpai demam2 nk susun 
by modul..
ingt senang ke.. try la susun... 
gerenti.. 
korang pon ley jem kepala.... sebab pening... 
:) hehehe

awak! sy rindu awak.. nape fon awk 
rosak?
hmmmm
sy x bole laa lau shari x mesej awk, .. mesti sy rindu awak..
sy x kire.. awak kai fon sy
lg 1 gak
b4 awak nk beli baru kan...? hahaha..! 

k rara stop sini k..
bye..




Sunday, January 1, 2012

happy new year!!!..

assalamualaikum... 
hai guys...! 
happy new year!!.. 
awal2 lg rara da bangun then g ngn family sarapan kt luar..
hmm...
then balik jek umah.. 
rara kene kemas umah.. seriously rara penat gile.. 

basuh peti sejuk, lap dapur,masak nasi,sapu sampah,mop,
rse cm nak patah pinggang jek urus tu semua sorang2 jek... hahaha..
(lebih manja) entah kenapa la arini rara rajin sgt.. 
bile da rjin sgt.. 
akhirnya penat berbaloi tau.. 
sebab rara ade mood rajin mase tu... then bila da selesai.. 
sumpah! mmg lega hati... tgk keje semua da siap... 

keje umah semua da siap.. rara cri keratan srt khabar.. 
(opsss! lupa suda nk wt asgnment agama... )
dpt cri sikit jek rara da stop..
cepat2 on9... 
(rindu) hehehe..sebab rara xde kdt.. 
but... rara ingtkan ley lepaskan rindu... 
hummmm... 
upenyer??? hmm..
(whtever laaa)
yg penting rara syg awak sgt2!... rara xpernah terfikir untuk lupa awak 
walau cmne pon.. :) 
(i love u awak)!

hehe... tahun ni jugak rara da tinggalkan life sweets 19 years old.. 
bnyak benda yg rara dpt dri 2011.. 
segalanya memberikan rara lebih berfikiran matang... 
(mtang ke???) 
haha... ! 
okey! now... tahun ni rara akan berjumpa dgn sweets 20years old... haha..
(tua ke?)
jht betul dorang kap rara tua kan? kan? kan?...

da sedia ke rara nk menempuh pahit manis dlm life 20 years old.. 
rara harap tahun ni rara dpt kekal kan impian rara.. (iaitu 1doa rara)
n rara jugak berniat agar tu menjadi 1 HARAPAN rara serta 1 IMPIAN 
mencipta life yg LEBIH INDAH dri segalanya... 

kan awak??? 
(hehe, awak xpernah thu pon kan..) 
sy malu la nk ckp kt awak.. xpe2.. 
yg penting awak thu ... 

saya sayang awak da cukup tau!!...
(malu2)
okey! gedik.. !
haha.. rara sje nk mengedik lak arini... 

awak !! TAHNIAH... sy xpernah pon lupa bg awak
semangat.. 
sy jugak x pernah lupa doakan awak berjaya dlm semua yg awak lakukan..
sebab ...?
sy tahu awak thu sebab ape kan... ? 
xperlu kot sy nk ckp lg... 

sy xpernah pandang awak rendah.. awak jgn la malu2 ngn saya..
saya ambil berat tentang awak.. supaya 
awak tahu..
saya sentiasa ADA untuk awak.. xthu la lau awak rase 
saya ambil tahu ni awak rimas...? 
hmm... 

saya sentiasa ingin jadi JAM awak.. 
nk thu kenapa.. 
sebab saya nak awak sentiasa perhatikan saya..
saya sentiasa ingin jadi BANTAL awak... 
 sebab bila awak nk tidur, awak mesti cari bantal.. 
saya juga nk jd HANDFONE awak.. 
mesti awak kuar akan bawak fone awak kan?? 
bermakna saya nak sentiasa bersama awak dalam setiap hari2 awak..
:) 

saya sentiasa anggap awak sentiasa bersama dengan saya... 
sebab bila saya nk tidur, saya aggap awak BANTAL saya,...
sentiasa menemani setiap malam saya,
bila saya keluar, awak ibaratkan JAM saya, sebab awak sentiasa bersama saya.. 
dan saya selalu perhatikan awak dalam setiap hari2 saya..
 :)
now awak tahu x betapa awak special dalam HATI saya ni...
saya xpernah cakap kat awak, sebab saya nak awak
sendiri bayangkan sekuat mane AWAK special dalam hati saya.. tp sampai sekarang
awak still x ckap ape2 .. myb awak x pernah terfikir betapa kuatnya 
awak dalam HATI saya kan??.. 
hehe.. 

saya x sabar nak tunggu besday awak.. sebab saya nk tunjuk surprise untuk awak
.. saya x nak awak tahu sebab mesti awak teruja.. 
then awak sruh saya bagitahu.. oleh kerana saya sayang awak sgt2..
pecah lak surprise saya nk wt untuk awak... hehehe..
pape pon saya harap yg terbaik 
wat LIFE kite dalam 2012.. 

i love u so much!. 

taraaaaa...! 
bye2..
assalamualaikum..