Sunday, May 20, 2012

borak kosong jom!

salam .. selamat malam... 
aik... ? x rasa pelik ke? nape sejak2 niy saya banyak meluangkan masa 
saya dengan blog yang seberapa..
setelah lama menyepi kan diri.. ahak...!*ketawa tutup mulut* opssss! terlepas pulak.. hehe
okey2 kite mula kan cerita kita malam ni ea..

yeahhhh! lagi 3 minggu lagi dekat sini.. semua busy nak wat macam2 untuk final exam,
25,hingga 27 ni mula la ekspidisi ke endau rompin, 
menyayah x??? tbe2 orang nga sibuk2 nak prepare untuk final exam, sibuk la nak wt camping bagai..
hufff! *tangan di atas dahi, lap peluh* ehh sorry2, mengeluh pulak.. 

semakin hari semakin mencabar , yelaa,, kene kawal dan bahagi masa dengan sebaik yang mungkin
dengan keje yang x pernah nak habis, .. x lama lagi, da habis belajar, praktikal pulak..
x sabarnyer...... sebenarnyer neves jugak, yelaa.. 
mana la thu bos nye GARANG ke. alamakk... takotttt! *lari*
eh asal lak saya nak lari ekkk..? hehe..
ter'over la pulak... 

praktikal selama 2 bulan, di kluang, hahahahaha jom gelak sama2 *gelak sambil tutup muka*
dekat x? dekat kan?... 
kalau pilih jauh2 ni risiko sikit, manalah tahu x ckup duit nak balik, 
alamatnye kene la beraya kat tempat orang .. x gitu ??? 
jadi jalan yang terbaik saya ambil la tempat praktikal yang dekat ngn family saya.. ape2 
senang lah saya.. 
*;etak tgn kanan kat dada*

kali ni hujung minggu yang mengajar saya erti kepenatan,
sungguh x cukup tidur, n x cukup nak rehat untuk diri sendiri..
sumpah rindu saat-saat yang dahulu duduk umah goyang kaki.... hahahaha..
opsss! *tutup mulut, muka terperanjat* eh x la, xla.. jangan salah faham k... saya rajin tau..
keje umah siap semua.. saya relax laa.. 
xde la lingkaran hitam bawah mata kan?? x payah nak beli masker yang kat bawah mata tu kan..
~ceh wahhh... ayat aku.. ~


hai!!!!! cantik x bunga segar ni? siap ade patung kan?? eh no no no... *tunjuk jari kanan grk ke
kiri ke kanan* ni untuk pengarah,''awak'' x mo jelez k..ni sempena majlis perpisahan dengan die..
last la die jadi pengarah kat ikbn ni..
lepas ni pengarah ikbn ni girl pulak.. mesti banyak songel die kan..?
mintak2 la x.. tapi muka die cam garang jek..?
e... macam ni .. rasa nak nanes laa.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaa...:'(
*eh ter'nanes la pulak* hehehe..
k lain kali update lagi k.. pai...........
:)


Monday, May 7, 2012

hanya untuk awak..


ke hadapan ''awak'' yang saya kasihi dan lagi sayangi.. 

tbe2 lak arini nak update tentang ''awak'' .. hehe..  tp yang sebenarnya
sje jek nak update blog.. da lame x update blog,
sekali sekala menghabiskan sisa2 hidup dekat sini..

awak tau x semalam sy g jalan2 serius sy terkagum tgk pasangan yang sweet sgt..
hehe... sebenarnye teringin sgt nak macam 2.. 
bole x bole x?
hah!!? X BOLE?
alaaaa nape x ley?

mereka sweet sgt.. saya suke tgk, agak2 kite ade sweet cm tu x ?
lau kite sweet cm tu .. alangkan indahnya hidup saya.
awak tahu, saya banyak angan-angan  dengan awak
untuk ade baju yang same design sebab saya 
nak kita ada sebuah kenangan bila kite berjumpa, kan besh cm2 hehehe... 

pastu kan saya angan-angan saya nak ada 1 album semua 
gambar-gambar kita bersama..
sebab saya nak kita kumpul kenangan dari semasa ke semasa, 
lepas tu kan saya nak ada banyak album 
ikut la dengan berapa lama hubungan kita,,eh bukan berapa lama.. selama-lama nye laaa...
 sebab saya mmg nak ''AWAK'' jadi suami saya.. alaaammakkkk..
malu la saya .. terlepas suda.. hehe..

haaa lagi satu, saya suka kalau hari raya , kita ada baju warna yang sama
kan sweet gitu, 
bermakna kita sambut raya bersama.. (eee... berangan jek kan)
kan besh lau awak tahu..
saya malu laa nak gtwu kat awak.. 
tp mmg saya suka cam tu.. sweet2 gitu..

haaa.. lagi yang saya teringin nak sangat awak wt , awak jadi imam saya..
kalau boleh saya nak awak jadi imam saya tiap2 waktu solat,
lepas tu kita mengaji sama-sama,
awak igt tau, saya nak awak jadi imam saya sampai bila2.. bole x awak??

sebelum awak jadi imam saya, saya teringin nak dgr suara awak azan,
sebab
saya nak rasa mcm mana bahagia lau dgr suara awak yang azan.. ^^

nanti kalau kita dah sah jadi suami isteri, saya x nak hadiah apa2 pon daripada 
awak, kalau awak nak bagi pon x apa, 
tp saya nak awak memberi satu kata yang wat saya ingat kata-kata awak tu.
sebab dengan kata-kata awak itu akan wat saya ingat sampai bila-bila..

bila tiba hari lahir saya, saya nak awak bg hadiah jugak kat saya... hehehehe...
kalau awak x bagi .. xpe saya x marah, tp sebagai hukuman awak kene 
nyanyi lagu untuk saya, bukan lagu ''happy besday'' k... hehehe..
:p tp lagu lain, yang penting awak nyanyikan untuk saya,
hah!... lau awak ada rasa nak bagi saya bunga, saya x ske bunga sejambak tau,
saya suka 2,3 kuntum bunga jek,
sebab saya seorang yang x ske serabut .... 


bole x awak wat semua ni untuk saya????? 
hehehe...

 

Sunday, May 6, 2012

sahabat

setelah lama x menulis dan menyepi .. kini rara kembali dgn 
berita yang amat menyedihkan.. semakin lama semakin 
terasa kehidupan di sini tiada erti, nak ketawa dan senyum pon payah.

serius rindu gelak ketawa dari kau wahai sahabat, nak gurau2 ngn kau, nak bertekak ngn kau.
sedih.. menanti panggilan kau, mesej kau, kini tiada lg.. 
mana pergi sebuah janji, 
menjadi kawan sejati.. tapi kau pergi membawa diri.. 

harap sebuah janji bersatu kembali, tp x mungkin akan terjadi, kalau kau masih ego kan diri. 
hmm.. pe yang terjadi bukan mimpi, tp realiti, tidak pernah aku bermimpi 
akan jadi begini... 
aku membawa diri di sebabkan diri kau sendiri.. 
kenapa perlu di gembar gemburkan lagi. 
benda yang kecil di jadi kan besar sekali. perlu ke nak bermasam muka 
oleh kerana benda ini. 
yang xpasti apa sebenarnya ''punca'' terjadi.. 

dahulu b'empat sekarang berdua membawa haluan dan 
hal sendiri.. 
mana pergi sebuah sahabat sejati, 
xperlu pertikaikan lagi, yang dahulu sebuah mimpi, yang sekarang menjadi
realiti.. 

kau kata kau sedih di buat begini, adakah kau sedari 
perangai kau sendiri,
kalau susah mana tempat kau pergi, 
kalau bukan sahabat kau ni.. 
tp kini kau pergi kerana kau fikir aku bukan sahabat kau lagi.

untuk apa aku memberi kasih seorang sahabat 
kalau kau x pandai nak hargai..
aku ajar kau erti  berdikari untuk memilih mana satu sahabat sejati,
tp kau masih tidak ''PASTI''
itu kah yang kau dapat nilai selama aku menjadi sahabat sejati. 

sekarang ni aku hanya tunggu benda yang x mungkin akan terjadi,
selamat tinggal kawan sejati 
aku sentiasa merindui mu.
aku berdoa agar 1 hari nanti kau tahu siapa lah yang sahabat sejati.

sekian.. mmm