Thursday, June 28, 2012

AMALI -final exam

Hello , assalamualaikum,... *senyum ikhlas* ahak.. baru nak post about last final exam.. sorry2... bukan ape.. baru terfikir, ade 1 cerita lagi yang lom di update lagi.. almaklum lah kannnn.... orang busy sedunia ni... banyak JOB sane sini.. ehem2... *betul2 kan suara* cehh konon sakit tekak laaa.. haha..

20/june lepas .. saya final exam bagi kos teknikal saya.. kan saya dah cakap, saya pandai makeup tau.. *betul2kan rambut dengan bangganya* haaa.. cukup perasan.. sebenarnya .. saya x lah se teror mereka semua. lagi comel2 dan sweet2.. model dorang pon cantik n de bomb tau.. nasib baik x meletup jek..
haha..

masa pagi tu, sumpah.! takut pon ye.. neves pon ye.. ye laaa.. dengar2 cerita la kan.. PPL kiteorang semua ni cerewet dan pentingkan kebersihan.. ambik kooo...~ kene pulak PPL kiteorang tu dari bidang kecantikan.. of coz lah die cantik, tapi ni nak cete ni.. aippp~ dengar2 sini laaa.. haha.. dia ni bangsa cina.. mesti die kondem kite sgt2 .. see ... ? kat semua tempat kebanyakan spa mesti owner dia cina.. ambek kooo~ tbe2 dia tanya kiteorang sal mesin2 n function nya.. nasib saya dah study semalam sal mesin..

lepas tu kan, kiteorang sentiasa di perhatikan, dari segi kita layan model kite, n dari segi pembersihan tempat kita.. saya menjadi amat lah...... lembut.. sebab saya x nak 1 barang pon jatuh.. takot! ... hanya Allah jek tahu camne perasaan ni.. gemuruh nya bukan main lagi.. lagi2 time dia datang kat facial bed saya n tengok hasil masker saya... nasib lak adunan masker tu cair n x lar pekat sgt.. alhamdulilah.. then dia soal macam2 tu yang wat saya neves.. kalau boleh nak kencing kat situ jugak.. haha dala sejuk sangat dalam spa tu.. amek ko... tahan jugak tau....

di pendek kan cete la.. kiteorang diberi masa 3 jam dari pukul 10.00 am- 1.00pm .. seriously kiteorang punya soalan tu banyak lak task dia nak tengok... dala mesin dia tanya macam2.. da lama kat bahagian mesin.. lepas siap semua masker, kiteorang mulakan la makeup.. tajuk makeup kiteorang ''makeup stage''
sebenarnya makeup stage ni banyak cabang.. p kiteorang ambil fantasi, ikot imaginasi n kretiviti kite sendiri..
haaaa.. kat sini la saya mula tunjuk tangan seni saya... *lambai tangan cam princess* hahaha... ko ada? aku tahu ko jeles kan? haha.. sebab ko x ada kan.. lau ada... jom2.. give me five.. *hulur tangan* kite boleh geng laaa... sape2 bukan ambil aliran seni,  sorry la... x geng la n xdapat k give me five.. ahaaakk.. *ketawa dengki*..

k mesti nak tengok kan hasil makeup daripada tangan yang penuh seni ni kan.?  haha..
k korang tengok jek k.. p janji k.. ? mesti cakap saya punya hasil makeup cantik tau.. lau x.. saya x nak bagi tengok.. haha.. *ugut lak* hee..



haa.. ammek koo.. besar x saya post gambar ni? alaa bukan apa.. bagi korang semua nampak.. aha.. nak terang kan sikit sal gambar ni.. nampak sangat saya malu kan? haha.. saya malu lah.. semua pandang saya masa saya nak take pic ni tau.. nape haa tengok2...? tahu lah aku ni comel... *ha kan aku da perasan* so.. cari pasal lagi kan.. nak tengok2 badi cam tu.. karang aku sembur mata tu dengan perfume baru tahu.. *mula jahat* ahak.. hehe..







haa.. time ni lak saya mesra kan bersam model saya .. haha.. time ni dorang x tengok, jadi x la malu saya 
nak posing2 ni.. hehe... 
see.. model saya lupa pakai rantai.. huwaaaaaaa.. rasa nak menangis... asal la pulak dia lupa pakai rantai... 
hummm.. nasib2 tu lah nak cepat sangat.. 
:=) chill jugak laa.. sebab dah lepas kan.. hee..



n the last pic kiteorang sempat ambil.. thanks for budak foto yang sanggup spend time untuk ambil gambar kiteorang for the last amali n pic ni sampai bila2 lah aku ingat... semoga kenangan ni bersemadi dalam hati ingatan dan dalam hati semua yang ada dalam gambar di atas ni ye.. 

 oppss.. lupa lak nak cakap, yang kai ''kot'' kan.. tu la PPL cerewet kiteorang .... yang tengah2 tu, pengarah baru Kiteorang.. sebelah kiri pengarah tu cik ida.. ''hello cik ida.... nampak x saya kat sini.. ''' *mula la merepek* haha.. sebelah PPL tu lak.. belah kanan .. puan nurun.. ''HELLO3.. puan nurun!!!!!!!!!!!.. ''hahaha.. saya da gila la..  lau puan nurun dengar mesti dah cam petir dah suara dia marah2, sebab saya jerit2 kan.. rindu lak nak kene marah dengan dia selalu..

sebab marah2 dia pun dia mesti tersenyum sebab di x boleh nak marah kiteorang lama2.. haha.. tu la perangai puan nurun.. cik ida lak.. lau marah , cm x marah, malah lau kiteorang kenemarah dengan puan nurun, masing2 ngadu dengan cik ida.. haha manja x KAMI.. haha.. tu la untungnyerrr lau 7 orang jek dalam 1 kelas.. tp tetap ada rugi nye.. huhhhh...! .. haha.. *lap peluh*

soo.. now. .. yg belakang tu model2 kami semua.. k la.. da panjang membebel kan.. stop sini k.. 
salam 1 malaysia.. 

bye2... =) peaceeeee!!!!!!!!!!!!!!!!





Monday, June 25, 2012

makan BESAR..



chakkkk!

hello guys.. sy lagi update entry.. kali ni saya nak gmuk balik laaa... 
sebab da bes exam, da abes belajar.. yahoooooooooooooo... 
*jerit sekuat hati* ok2 cukup2.. hahaha.. mula la kebiulan.. ok tgk cntik x gmbar kat atas niy? 
da thu da.. cntik.. hahaha... 
*tgn di dada, tunduk dgn hormatnya* hahaha

da cukup perasan.. sebenarnye ni gmbar smalam,, terasa nak kai tudung bawal blik..
hari2 shawl jek.. see? hahaha.. lawak x? 
erm semalam mula la sy makan banyak2 smpai kembung perut sy.. 
elok la tu.. kan? haha..
sy belasah abes jek makanan tu.. x fikir ape lagi.. dulu ade jugak la risau nak exam la.. 
smpai x selera nak makan .. kononnye laa..
hahaha..
susah kan jd sy.. lau neves jek .. x de selera nak makan.. pastu perangai sy trus jd ''pendiam'' 
hehe... sampaikan kawan sy semua da fhm abes lau sy neves, sy diam seribu 
bahasa.. 
lepas jek 1 paper.. sy punya mulut.. cit cot cit cot balik... 
kooo men lagi mulut ni... 
lupa neves bagai td.. 
haha..

ok smbung cte td k.. semalam kiteorang 1 family n ngn fmily aweksss angah... 
wow.. banyaknyerr ''s'' HAHAHA. mean angah sy ni bnyak
awekss la ni.. haha.. 
xde2... dgr2 ni.. die setia tau... cume gempak nak tulis jek.. haha..
happy la makan besar tu.. tp yg sy pelik la kan... 
sy sorang jek kuat makan kt situ.. 
yg lain malu2.. 
ape laa... anak dara sorang ni kan??? hahaha... 
lau bab makan no 1..
erm.. sy order milo ais.. haha.. minuman kegemaran tu ...
pastu kan sy pon binggung nak makan ape.. semua sedap2.. nak order semua.. tkot
ayh ckp sy tamak.. n gerenti sy x abes punye.. haha..
ade hati nak order banyak2 kan.. 
last2 terfikir nak makan nasi goreng USA.. haha..

korang ade? sy makan makanan yg di siapkan oleh org USA tau.. 
jgn jeles...... nak jelessss? hah.. jelesssss amek la 
bnyak2 k... 
sorry makanan da masuk pon perut ni.. tgk la perut sy.. comei kan.. buncitnye..
haha.. 
da abes tu.. ayh order lak sate goreng... 50 cucuk beb... ayam n daging.. wow..
nak sumbat mane ag ni.. sedappppnyerrrr... tgk org makan..
p sy da x ley nak masuk lagi... 
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa... =( sedihhhh... 
 
pastu lepak2 , bual2 entah pape... kiteorang pon balik laaaa... smpai umah  
terus terbosey... hahahaha..
mmg hobi la kate kan lepas makan terbosey... 
ni makan nyerrr... esok pagi 
sakit perot... 
tu namanya akibat... 

p seronok...... da lame sgt x kuar makan same2... 
n semalam makan besar same2... even 
dekat jek kat air tawar 5.. 
p happy dpt PAU duit angah abes abesan... sorry angah... thanks for belanja
adek mu yg manis ni.. hhahaha...
bukan selalu kan?? bila lg adek mu nk PAU cm semalam..
selalunya adekmu ni sentiasa bertimbang rasa nak order, ikot duit kau.. 
p semalam.. tbe2 tersebut yg mahal... 
alaaaaa
cowy3.... hahaha.... 
sayanggggg kau la angah... hahaha..
 
 
okeyyy... thanks for tudung, baju.. 
kerana kamu2 semua la membuatkan hari2 ku lebih berkeyakinan...
cntik kan?
soo.. kene ber terima kasih kat tudung n segala eksesori yg sy pakai malam ni.. heeee...
 
bye...  =)



Saturday, June 23, 2012

perpisahan

ye.. setiap pertemuan ade perpisahan... 
pejam celik, pejam celik da tiba da hari perpisahan tu... sudah selamat 
sampai di tempat masing2.. alhamdulilah.. 

hai kamu, hey.. kamu laaa... kamu kan kawan sy... x twu ke... sumpah sy tersentuh 
dan sudah pon mengalir air mata mase awak dtg pelok sy... 
.. awak mcm x mahu lepas dr pelok sy... sy sudah tersentuh kat situ.. sebab 
sy fikir awak la kawan baik sy.. 
tp tidak lg.. awak cume pelok sy untuk melepaskan rindu awk wt seketika kan..?
sy fhm pe awak rse malam tu..
sebenarnye ... sy x sggup utk b'tentang mata dgn awak... 
sebab sy thu sy akan nangis depan awk...

sy x respon pelukan awk tu bukan maknanye sy xsudi, mesti awak fikir 
cm tu kan???
awk ..... sy kaku, sebab sy bukan lg kawan baik awk, ape guna nya sy ni
di kutuk2, di umpat2, ttpi pada akhirnye awak dtg menangis n pelok sy... 
sy rse x ptot awak pelok sy.. x ptot jugak awk 
jd kawan sy.. 
xguna kawan da bertahun, masuk ikbn same2, tp awk still x fhm perasaan sy... 
sy x bole untuk respon pelukan awk tu... 
sy rse sy sungguh kejam.. sebab sy bia awk nangis dgn cm tu jek...
hmmm.. tp ggah kan hati sy utk tggal n leraikan pelukan tu...

tp penah x awk fikir stiap kali, 
sy tgk awak happy dgn perpisahan ini... selama sy x makan bersama awk, selama
sy xjalan same2 ngn awak, x g bilik awk, x ambil thu sal awak lg... 
sy sedih sebab sy wt cm tu kat awak.. sy nangis sebenarnye, dgn perangai awk.. cume sy gagahkan 
hati sy supaya awk berubahkan perangai awk tu... 
tp malangnya sy lepaskan awk .. n biakan awk terkontang -kanting cm tu... 
hmmmm 
 perangai awk makin la teruk.. 
sy sungguh sedih.. sebab sy fikir, awk bole ubahkan perangai awk..
awk bole fikir ape yang sy ckpkan tu.. 
hmm
lg sedih sebab awk salahkan sy... 
awk ckp ape? 
sy lebihkan penting kan ''makcik'',,, 


penah x awk hargai setiap kali sy nasihat awk, jage awk bila awk skit..
tp ape awk ckp kt sy? 
awk ckp  sy bising suruh awk makan ubt..
penah awk anggap tu cara sy untuk meluahkan 1 perasaan syg seorang kawan kepada awk..
sy sedih tau.. sebab awk x hargai pe yg sy wt kat awk..
sy tinggalkan ubt2 tu.. 
sy terus ke bilik.. n sy nangis.. ade awk thu?
x kan... 
awk.................... thanks.. awk lah yg berjaya wt sy sedih .... selama sy jd
kawan awk..

semoga awk dpt kawan yg tahan utk fhm awk.. n ubah perangai awk tu..
maaf sy x mampu untuk jaga awk sperti dulu... 

ye.. mmg sy rapat dgn ''makcik'' die jugak la mengajar sy erti persahabatan 
yg betul2 tulus, n die jugak ajar sy erti sebuah persahabatan yg x boleh sy lupakan..
s'sungguhnya die sentiasa wt sy happy, die selalu dgr pe masalah sy.. n happykan sy ...
tp awk???
awk berikan kesedihan setiap kali sy bersama awk... 
awk selalu lupakan sy.. bila awk ade kawan lain..
tp ''makcik'' x pernah pon tinggalkan sy.. 

sebab tu sy sedih n paling seih sgt2 utk berpisah dgn die... last sekali sy tgk awk.. 
ye.. sy thu.. tu la kali terakhir sy hulur salam kat awk.. 
sy thu sebenarnya awk sedih dgn pemergian sy.. 
ade awk jumpa sy.. kalau awk betul2 syg sy?
pe erti pelukan awk malam ritu?

awk thanks.... sebab sy dpt 1 peluang kejot awk tido.. pada saat2 akhir, 
ade awk hargai ape yg sy wt pg tu..
ade awk fikir.. kenapa sy tbe2 dtg bilik awk, kejotkan awk tido .. utk beritahu kelas tmbahan 
d batalkan.. sedangkan ... sy boleh hantar mesej kt awk..
awk mesti x terfikir... kan?
hmmmmm... 
sy nak awk igt, sy masih igt awk.. dlm setiap urusan sy sebagai ketua kelas..
sy mesti fikirkan ttg awk n makcik.. 
sy sanggup untuk kejot awk tido.. smpaikan pesanan pn nurun untuk awk.. 
... tp ... mesti awk fikir, sy langsung x igt awak kan..?
hmmm.. 
sebenarnye .. last sy masuk bilik awk.. semalam.. sy smpai jek kat bilik awk.. 
tu pon tok bg kertas pelepasan balik.. 
tp awk xde... 
ade awk thu?

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
selamat tinggal kawan...

:'(

Thursday, June 14, 2012

ehem2... (tumpang lalu, betul2 kan kolar baju) ahaaa... arini mmg 
hari yang amat menguji fikiran sye.. 
yelaa.. malam td x stdy langsung (cakap b'iya2) heeee.. mana x nye.. 
malam tadi bergayot.. bkn stdy, da abes semua duit, akhirnye tertido..
last2 arini soklan exam yg mencabar gile.. 
susah beb.. 
BI tu bole la.. (sambil wat gaya tangan) 
lau kepimpinan tu mmg totally saya x bace.. , mmg naik jem kepala saya ni..
dush.. dush .... dushh.... (tembak kepala) ahaak.. 
sudah .. teruskan cte k..

td kol 4 petang hati saya mula la dup dap dup dap.. 
tkotnyer lain macam.. yelaa.. 
penting beb.. masuk2 dewan jek.. pengajar pon mula sebut nama yg kene repeat..
semakin lama semakin ramai.. semakin itu laa.. saya mula la.. 
gabra.... grrrrr... kesejukan tangan saya tau... 

sekali jek die umumkan.. ''nama yang tidak di sebut , tahniah, kamu selesai 
dgn jayanya menjawab exam bagi kesemua subjek umum ..'' 
sumpah! air mata saya hampir jatuh... 
(lap air mata)
.. alhamdulilah.. saya dah lulus.. saya nangis sebab saya tkot x lulus.. 
n paling saya tkot, saya jawab ikot suke saya jek... 
tu yang saya rasa nak nangis.. dgn fikiran yang serabut,
entahlahh.. sejak2 ni.. 

saya asyik fikir kan die,, die da berubah.. 

''hai awak.. awak da berubah sgt, awk sikit pon x gtwu kat saya lau awak ad masalah.
alasan awak, awak serik.. awak sy ni spe? 
kenapa awk x nak kongsi masalah awk dgn sy?
awak ad masalah awk lepas kan kat sy... layan sy nak xnak.. bila tnya, awak kalis,
awak2.. awk tahu x saya ada mimpi buruk, sejak tu sy x sedap hati,
cube awak fikir. bape kali sy call awk kan.. tp awak suruh sy tido..
sedih tau hati sy.. awak x fhm pe yg sy rse, 
sy xsedap hati la awak.. serious, sy x pernah pon x sdp hati lama2 macam ni.. 
ada awak tnya ttg sy.. 
awak ckp, awk x percya sape2..
ok.. awk x percye kan saya jgk kan? hmmmm........
bila sy tnye mesti xlepas dgn nama ex awak.. sy thu die special dr sy.. tp scre xlangsung awk dah musnahkan hati sy niy.. awk sedar x? tp sy still bertahan sy fikir, mugkin awk susah untuk lupe kan  die.. 
jd sy fikir positif, 
tp setelah sy fikir2 lg.. awak sebenarnye syg die,, bukan sy... 
mesti awak masih teringat saat2 dgn die kan? awak bukan fikir sy kan..?
hmm.. 

ye ex awk mungkin ad persamaan dgn sye, tp awk sbenarnye syg sy kerana persamaan tu jek..
awk bukan cinta sy.. bukan............. (jerit sekuat hati smbil mengalirkan air mata)..
awak... hmmmmm
sy fara.. dia _ _ _ _ _... ade kelainan nye k... 
k sy xkan masuk cmpur hal awak... sy bg mase untuk awk... supaya awk fhm dgn perasaan awk sendiri.. 
sy nak awak terima sy sebagai fara bkn _ _ _ _ _.. 
awak masih hdup dlm angan2 awk ngn ex awk kan? 
hmmmm... 
sy fhm awak..  bukan mudah nak hapuskan semua.... 
sy cuma pesan, jgn smpai akhir sekali semua nya dah xde makna lg... ye.... sy mmg jeles, sebab
awak xlyn sy mcm awk lyn ex awak kan... dgn die awak cte, ngn sy... awak simpan..
sy akn ikot rentak awk... hmmmm sy xpaksa awk.. 
even hati sy sedih, sebab sy x special cm org2 lain... 
hmm

setiap kali sy tnye awak syg sy x? awak ckp ''tak~'' walaupon awk brgurau,
tp nape ek, sy rasa pe yg awk ckp tu 
mcm betul dr hati awak.. 
kalau betul, sy terima dgn sbr.. (menahan sebak) huwaaaaaaaaaaaa.. awak.........
kenapa??????????????????????????????????? 
jd kt sy? 
sy xmenyesal syg awk, cinta awk,, tp.. sy kecewa, sy bukan di hati awak..
hanya kata2 syg yg terluah.. bukan untuk sy tp sebenarnya utk die .....
hmmmm



............................................................................
(x thn sebak.. off)

Monday, June 4, 2012

kesetiaan saya kepada ''awak''

kehadapan kekasih hati yang di sayangi,

arini artikel untuk awak lg la... awak tahu x setiap kali saya nak tido atau ape pon saya buat,
saya mesti fikir awak..
awk nga wtpe? awak sihat ke x? 
sebab saya fikir la saya sentiasa mesej awak.. 
belum sempat awak bg mesej kat  saya dulu.. saya da mesej awak dulu kan?...
mean, saya setia kat awak kan? 

lg kan awak, saya sentiasa ingt pesan awak.. 
dan saya selalu amalkan apa yang awak pesan pada saya.. terima kasih ye kekasih hati
sebab sentiasa mengingat kan saya, even kadang2 benda yang simple..
sebab tu la saya makin sayang awak.. 

kalau awak rply mesej saya lambat, saya risau tau, n saya sentiasa menunggu mesej awk..
kadang2 sampai saya tertido sebab tunggu mesej awk..
mesti awak x thu kan? 
 yela,, saya x kan cakap kat awak, saya nak awak faham saya, selami hati saya.. 
x kan saya nak cakap kan?
hehe 

saya masih tunggu awak.. sebab saya nak awak sorang jek jadi prince dlm hati saya 
sampai bile2, ade sape2 nak rebut pon saya masih 
fikir kesetiaan saya pada awak.. 
awk thu x? 
saya masih fikir awak lg.. kalau ada orang dengki saya, usha saya,
sebab saya berjanji pada diri saya, 
saya hanya ada awak jek dalam hati, x mungkin saya akan ubahkan 
nama awak dalam hati saya, saya berharap 
Allah mengetahui betapa suci nya niat saya dan betapa tulus nya hati saya 
pada awak..

saya x contact awak 3 hari, bagai kan 3 minggu saya x contact awak..
serious saya sebut nama awak dalam hati.. 
supaya ALLAH berdetik kan hati awak supaya mengingati saya di sini .. 
adakah awak pernah terfikir saya wt cm tu dalam setiap hari2 
saya.. 
x kan? 
x pe.. saya  tahu awak mesti x tahu.. 
hmmmm.. :'(

awak pernah x dgr org ckp.. 
''genggaman tangan kuat macam mana pon, kalau d takdir kan utnutk di lepaskan
akan terlepas jua genggaman tu'' 
saya benci dgn perkataan ni... saya x suke kalau saya baca status2 mereka yang menulis cm tu..
sebab saya takot akan kehilangan awak..
sebab saya nak awak jek..
awak pernah rasa macam saya rasa x? 
xpernah kan? 
hmmmmm :'(
 betapa sayang nye saya kat awak kan..
begitu jugak la kesetiaan saya pada awak.. 
xperlu di ragu lagi ... 

 kalau saya jumpa saya elakkan dari pandang mata awak lama2,
sebab saya x nak awak thu pe yang saya fikir
awak mesti nak tahu kan .. apa yang saya fikir.. ?
setiap kali saya pandang mata awak, hati sentiasa berdoa agar ALLAH kekal kan 
hubungan saya dengan awak..
awak pernah x wt mcm mane saya wat..?
x pernah kan?
 hmmm....:'(

 awak selalu rasa saya macam x percaya kan awak kan kalau setiap kali saya 
nak tgk fon awak.. saya bukan apa, 
saya teringin nak tahu, awak mesej dgn sape.. ?
hubungi sape? 
semuanya lahh.. 
sebenar saya takot akan kehilangan awak, sebab saya sayang kan awak sgt2..
pernah awak fikir saya fikir cm tu? 
msti awak fikir saya ni asyik jeles x tentu pasal kan? 
hmmm

kalau awak bz jek.. sampai x terlayan saya sangat, saya terasa tau,
sebab saya rasa awak macam da xde masa untuk saya..
saya takot awak akan lupa kan saya..
pernah x awak terfikir yg saya fikir cm tu.. x kan?
mesti awak fikir saya ni x fhm awak, yg awak nga sibuk... 
hmmmm... :(

itu lah kesetiaan saya pada awak... 
dan saya masih pegang dgn kesetiaan saya ini hanya untuk awak... 
hmmm..

sekian..