Thursday, June 28, 2012

AMALI -final exam

Hello , assalamualaikum,... *senyum ikhlas* ahak.. baru nak post about last final exam.. sorry2... bukan ape.. baru terfikir, ade 1 cerita lagi yang lom di update lagi.. almaklum lah kannnn.... orang busy sedunia ni... banyak JOB sane sini.. ehem2... *betul2 kan suara* cehh konon sakit tekak laaa.. haha..

20/june lepas .. saya final exam bagi kos teknikal saya.. kan saya dah cakap, saya pandai makeup tau.. *betul2kan rambut dengan bangganya* haaa.. cukup perasan.. sebenarnya .. saya x lah se teror mereka semua. lagi comel2 dan sweet2.. model dorang pon cantik n de bomb tau.. nasib baik x meletup jek..
haha..

masa pagi tu, sumpah.! takut pon ye.. neves pon ye.. ye laaa.. dengar2 cerita la kan.. PPL kiteorang semua ni cerewet dan pentingkan kebersihan.. ambik kooo...~ kene pulak PPL kiteorang tu dari bidang kecantikan.. of coz lah die cantik, tapi ni nak cete ni.. aippp~ dengar2 sini laaa.. haha.. dia ni bangsa cina.. mesti die kondem kite sgt2 .. see ... ? kat semua tempat kebanyakan spa mesti owner dia cina.. ambek kooo~ tbe2 dia tanya kiteorang sal mesin2 n function nya.. nasib saya dah study semalam sal mesin..

lepas tu kan, kiteorang sentiasa di perhatikan, dari segi kita layan model kite, n dari segi pembersihan tempat kita.. saya menjadi amat lah...... lembut.. sebab saya x nak 1 barang pon jatuh.. takot! ... hanya Allah jek tahu camne perasaan ni.. gemuruh nya bukan main lagi.. lagi2 time dia datang kat facial bed saya n tengok hasil masker saya... nasib lak adunan masker tu cair n x lar pekat sgt.. alhamdulilah.. then dia soal macam2 tu yang wat saya neves.. kalau boleh nak kencing kat situ jugak.. haha dala sejuk sangat dalam spa tu.. amek ko... tahan jugak tau....

di pendek kan cete la.. kiteorang diberi masa 3 jam dari pukul 10.00 am- 1.00pm .. seriously kiteorang punya soalan tu banyak lak task dia nak tengok... dala mesin dia tanya macam2.. da lama kat bahagian mesin.. lepas siap semua masker, kiteorang mulakan la makeup.. tajuk makeup kiteorang ''makeup stage''
sebenarnya makeup stage ni banyak cabang.. p kiteorang ambil fantasi, ikot imaginasi n kretiviti kite sendiri..
haaaa.. kat sini la saya mula tunjuk tangan seni saya... *lambai tangan cam princess* hahaha... ko ada? aku tahu ko jeles kan? haha.. sebab ko x ada kan.. lau ada... jom2.. give me five.. *hulur tangan* kite boleh geng laaa... sape2 bukan ambil aliran seni,  sorry la... x geng la n xdapat k give me five.. ahaaakk.. *ketawa dengki*..

k mesti nak tengok kan hasil makeup daripada tangan yang penuh seni ni kan.?  haha..
k korang tengok jek k.. p janji k.. ? mesti cakap saya punya hasil makeup cantik tau.. lau x.. saya x nak bagi tengok.. haha.. *ugut lak* hee..



haa.. ammek koo.. besar x saya post gambar ni? alaa bukan apa.. bagi korang semua nampak.. aha.. nak terang kan sikit sal gambar ni.. nampak sangat saya malu kan? haha.. saya malu lah.. semua pandang saya masa saya nak take pic ni tau.. nape haa tengok2...? tahu lah aku ni comel... *ha kan aku da perasan* so.. cari pasal lagi kan.. nak tengok2 badi cam tu.. karang aku sembur mata tu dengan perfume baru tahu.. *mula jahat* ahak.. hehe..







haa.. time ni lak saya mesra kan bersam model saya .. haha.. time ni dorang x tengok, jadi x la malu saya 
nak posing2 ni.. hehe... 
see.. model saya lupa pakai rantai.. huwaaaaaaa.. rasa nak menangis... asal la pulak dia lupa pakai rantai... 
hummm.. nasib2 tu lah nak cepat sangat.. 
:=) chill jugak laa.. sebab dah lepas kan.. hee..



n the last pic kiteorang sempat ambil.. thanks for budak foto yang sanggup spend time untuk ambil gambar kiteorang for the last amali n pic ni sampai bila2 lah aku ingat... semoga kenangan ni bersemadi dalam hati ingatan dan dalam hati semua yang ada dalam gambar di atas ni ye.. 

 oppss.. lupa lak nak cakap, yang kai ''kot'' kan.. tu la PPL cerewet kiteorang .... yang tengah2 tu, pengarah baru Kiteorang.. sebelah kiri pengarah tu cik ida.. ''hello cik ida.... nampak x saya kat sini.. ''' *mula la merepek* haha.. sebelah PPL tu lak.. belah kanan .. puan nurun.. ''HELLO3.. puan nurun!!!!!!!!!!!.. ''hahaha.. saya da gila la..  lau puan nurun dengar mesti dah cam petir dah suara dia marah2, sebab saya jerit2 kan.. rindu lak nak kene marah dengan dia selalu..

sebab marah2 dia pun dia mesti tersenyum sebab di x boleh nak marah kiteorang lama2.. haha.. tu la perangai puan nurun.. cik ida lak.. lau marah , cm x marah, malah lau kiteorang kenemarah dengan puan nurun, masing2 ngadu dengan cik ida.. haha manja x KAMI.. haha.. tu la untungnyerrr lau 7 orang jek dalam 1 kelas.. tp tetap ada rugi nye.. huhhhh...! .. haha.. *lap peluh*

soo.. now. .. yg belakang tu model2 kami semua.. k la.. da panjang membebel kan.. stop sini k.. 
salam 1 malaysia.. 

bye2... =) peaceeeee!!!!!!!!!!!!!!!!





No comments:

Post a Comment