Saturday, June 23, 2012

perpisahan

ye.. setiap pertemuan ade perpisahan... 
pejam celik, pejam celik da tiba da hari perpisahan tu... sudah selamat 
sampai di tempat masing2.. alhamdulilah.. 

hai kamu, hey.. kamu laaa... kamu kan kawan sy... x twu ke... sumpah sy tersentuh 
dan sudah pon mengalir air mata mase awak dtg pelok sy... 
.. awak mcm x mahu lepas dr pelok sy... sy sudah tersentuh kat situ.. sebab 
sy fikir awak la kawan baik sy.. 
tp tidak lg.. awak cume pelok sy untuk melepaskan rindu awk wt seketika kan..?
sy fhm pe awak rse malam tu..
sebenarnye ... sy x sggup utk b'tentang mata dgn awak... 
sebab sy thu sy akan nangis depan awk...

sy x respon pelukan awk tu bukan maknanye sy xsudi, mesti awak fikir 
cm tu kan???
awk ..... sy kaku, sebab sy bukan lg kawan baik awk, ape guna nya sy ni
di kutuk2, di umpat2, ttpi pada akhirnye awak dtg menangis n pelok sy... 
sy rse x ptot awak pelok sy.. x ptot jugak awk 
jd kawan sy.. 
xguna kawan da bertahun, masuk ikbn same2, tp awk still x fhm perasaan sy... 
sy x bole untuk respon pelukan awk tu... 
sy rse sy sungguh kejam.. sebab sy bia awk nangis dgn cm tu jek...
hmmm.. tp ggah kan hati sy utk tggal n leraikan pelukan tu...

tp penah x awk fikir stiap kali, 
sy tgk awak happy dgn perpisahan ini... selama sy x makan bersama awk, selama
sy xjalan same2 ngn awak, x g bilik awk, x ambil thu sal awak lg... 
sy sedih sebab sy wt cm tu kat awak.. sy nangis sebenarnye, dgn perangai awk.. cume sy gagahkan 
hati sy supaya awk berubahkan perangai awk tu... 
tp malangnya sy lepaskan awk .. n biakan awk terkontang -kanting cm tu... 
hmmmm 
 perangai awk makin la teruk.. 
sy sungguh sedih.. sebab sy fikir, awk bole ubahkan perangai awk..
awk bole fikir ape yang sy ckpkan tu.. 
hmm
lg sedih sebab awk salahkan sy... 
awk ckp ape? 
sy lebihkan penting kan ''makcik'',,, 


penah x awk hargai setiap kali sy nasihat awk, jage awk bila awk skit..
tp ape awk ckp kt sy? 
awk ckp  sy bising suruh awk makan ubt..
penah awk anggap tu cara sy untuk meluahkan 1 perasaan syg seorang kawan kepada awk..
sy sedih tau.. sebab awk x hargai pe yg sy wt kat awk..
sy tinggalkan ubt2 tu.. 
sy terus ke bilik.. n sy nangis.. ade awk thu?
x kan... 
awk.................... thanks.. awk lah yg berjaya wt sy sedih .... selama sy jd
kawan awk..

semoga awk dpt kawan yg tahan utk fhm awk.. n ubah perangai awk tu..
maaf sy x mampu untuk jaga awk sperti dulu... 

ye.. mmg sy rapat dgn ''makcik'' die jugak la mengajar sy erti persahabatan 
yg betul2 tulus, n die jugak ajar sy erti sebuah persahabatan yg x boleh sy lupakan..
s'sungguhnya die sentiasa wt sy happy, die selalu dgr pe masalah sy.. n happykan sy ...
tp awk???
awk berikan kesedihan setiap kali sy bersama awk... 
awk selalu lupakan sy.. bila awk ade kawan lain..
tp ''makcik'' x pernah pon tinggalkan sy.. 

sebab tu sy sedih n paling seih sgt2 utk berpisah dgn die... last sekali sy tgk awk.. 
ye.. sy thu.. tu la kali terakhir sy hulur salam kat awk.. 
sy thu sebenarnya awk sedih dgn pemergian sy.. 
ade awk jumpa sy.. kalau awk betul2 syg sy?
pe erti pelukan awk malam ritu?

awk thanks.... sebab sy dpt 1 peluang kejot awk tido.. pada saat2 akhir, 
ade awk hargai ape yg sy wt pg tu..
ade awk fikir.. kenapa sy tbe2 dtg bilik awk, kejotkan awk tido .. utk beritahu kelas tmbahan 
d batalkan.. sedangkan ... sy boleh hantar mesej kt awk..
awk mesti x terfikir... kan?
hmmmmm... 
sy nak awk igt, sy masih igt awk.. dlm setiap urusan sy sebagai ketua kelas..
sy mesti fikirkan ttg awk n makcik.. 
sy sanggup untuk kejot awk tido.. smpaikan pesanan pn nurun untuk awk.. 
... tp ... mesti awk fikir, sy langsung x igt awak kan..?
hmmm.. 
sebenarnye .. last sy masuk bilik awk.. semalam.. sy smpai jek kat bilik awk.. 
tu pon tok bg kertas pelepasan balik.. 
tp awk xde... 
ade awk thu?

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
selamat tinggal kawan...

:'(

No comments:

Post a Comment