Wednesday, October 17, 2012

jiwa ku tersentuh..

assalamualaikum,


alhamdulilah sebab hari ni masih lagi meluahkan dan mengisi masa dengan menulis kisah kehidupan saya. sebenarnya tadi saja jek nak godeh2 tiba-tiba jek terasa nak baca blog cousin saya .. herm tersentuh laa sebab selepas beberapa minggu dapat tahu mak nya meninggal dunia(mak saudaraNYA) sekarang dapat lagi satu berita cousin rapat dia pula accident dan meninggal dunia .

saya serba sedikit berasa sedih even saya x kenal sangat dengan cousin rapat nya belah ''ibunya'' tapi saya dapat merasakan apa yang dia sedang rasa. dari penulisan nya dalam blog dia membuat saya tersentuh hati nak nangis pon ada.. (sebenarnya dah menitis air mata pun). tersentuh hati ni sebab macam dapat selami perassan girlfriend abg wen ni.. mesti sedih sangat bila melihat sekujur kaku ,berlumuran darah dan masih berusaha menyelongkar barang-barang arwah untuk cari ''cincin'' sebagai tanda cinta mereka.dan menyarung di jarinya.  ='(


Tggu jnzh cmpi..3.30pm ibu,abah,mak ngah,cik N n cik farid cmpi uma..ibu bwk bju abg...masih penuh ngn darah..n ibu tunjuk barang2 abg..sayu nye ht..phne abg hancur..jam putus..n cincin..cincin abg n ika(gf abg).. Btmbh sayu bile tgk ika selongkar barang abg utk cari cincin n sarung kt jari die... 


 sebak rasa hati bila letakkan diri saya di tempat ''ika'' sesungguhnya hidup di dunia ni sementara, tapi sayu hati lau dapat tahu yang abg wen telah merancang sampai abg wen ckp kat ''anne'' suruh anne gubah kan hantaran untuk abg wen dengan ''ika'' . mesti ''ika'' sedih boleh sasau lau dapat tahu hal sebenarnya yang abg wen pernah rancang macam tu dan kini ALLAH amat menyayangi nya.. al-fatihah. semoga roh nya di rahmati ALLAH. aminn..

salam takziah daripada saya, kepada keluarga ''anne'' .. sesungguhnya kita akan kembali kepadaNYA juga satu hari nanti. hmm .. rasa sangat kesedihan yang di alami oleh ''ika'' semoga dia tabah mengharungi hidup nya tanpa ''abg wen'' iaitu kekasih hati nya. 


''ika, kalau saya di tempat awak .. saya akan rasa seperti mana yang awak rasa sekarang, awak banyak2 sabar ye,, saya tahu x semudah itu untuk melupakan sesorang yang kita sayang pergi buat selama-lamanya berjanji untuk hidup semati, dan merancang untuk menjadi teman sampai lah ke akhir hayat, saya harap doa awak sentiasa diiringi dalam setiap solat awak. ''


akhir kata dari saya , sekian, semoga kita semua dapat tabah dalam setiap dugaan yang datang. sesungguhnya kita akan kembali juga kepadaNYA satu hari nanti. hmmm... ='(



 

1 comment: